28 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı'ndan büyük imkan! Tam 11.317 personel alınacak!

Sağlık Bakanlığı'ndan büyük imkan! Tam 11.317 personel alınacak!

Kendisini sağlık alanında istihdam etmek isteyen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı'nın, KPSS şartı olmadan yüksek maaşla iş başı yapabileceğiniz bu imkanı değerlendirmek isterseniz haberimizin detayını okuyun...



Personel alımları, bir işletmenin, bir kuruluşun veya bir kamu kurumunun, belirli bir pozisyon veya görev için uygun adayları işe almasıdır. Bu işlem, işletmenin veya kuruluşun ihtiyaçlarını karşılamak için, yeni bir pozisyonda işe alım yapması, boş pozisyonlara personel alınması veya iş yükünün artması nedeniyle personel ihtiyacının artması durumunda gerçekleştirilir.

Personel alımı süreci, işletmenin veya kuruluşun, iş tanımı, pozisyon gereksinimleri, uygun adayların belirlenmesi, adayların başvuru süreci, görüşmeler, referans kontrolü ve son olarak iş teklifi yapılması gibi bir dizi adımdan oluşur.

Personel alımları, işletmenin veya kuruluşun hedeflerini ve amaçlarını gerçekleştirmek için önemli bir süreçtir. İşletmeler, uygun yetenekleri işe alarak, iş yükünü azaltarak ve daha verimli çalışmalarını sağlayarak daha başarılı olabilirler.


HASTANELERDE PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı aracılığı ile yapılan ilk etap personel alımları geçtiğimiz sene bitti. 2023 senesinde 2. etabı yapılması beklenen personel alımları için araştırmalar sürat kazandı. 
Sağlık Bakanlığı'nda çalışmak isteyen binlerce personel KPSS şartı olmadan sadece kura ile kadrolara gelebilecek. Yapılacak 11.000 personel alımı hakkındaki ayrıntılarda
 bir bir açıklandı.

Sağlık Bakanlığı ndan büyük imkan! Tam 11.317 personel alınacak!
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2. ETABI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklama bağlamında 85.000 personel alımı yapılacağı ilan edildi. Yapılan açıklamanın hemen akabinden ilk Etap Kural neticeleri ile beraber personellerde 
kadrolara yerleşti. 2. alımlar bağlamında araştırmalar sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz.
 Öteki yarısını peşinden hemen alacağız." açıklamalarında bulundu.

2. alımlar için şimdilik kesin bir tarih söylenmezken kısa bir zaman içerisinde personel alımlarının yapılması bekleniyor. İlk alımlarda ise vasıflı ve vasıfsız olarak birçok  personel alımı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan büyük imkan! Tam 11.317 personel alınacak!


Geri Dön