27 / 04 / 2024

Sağlık çalışanlarına özel TOKİ projesi talebi!

Sağlık çalışanlarına özel TOKİ projesi talebi!

Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şubesinin Aralık ayı divan toplantısı Çeşme’de gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş “Taleplerimiz belli, bu doğrultuda ciddi adımlar attık, görüşmelerimiz iyi gidiyor, yakın zamanda sağlık çalışanlarına müjdeli haberi vereceğiz’’ dedi..



Türkiye’nin yetkili sendikası Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen  İzmir  1 No’lu Şubesinin Aralık ayı pan toplantısı Çeşme’de yapıldı. Otelde yapılan toplantıya İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Demirsöz, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, Şırnak Şube Başkanı Gıyaseddin Uçaş ve çok sayıda başhekim katılım sağladı.

Sağlık Personeli Haber'de yer alan habere göre, pan toplantısında konuşan Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım talepler listesini anımsatarak, ‘’taleplerimizin tamamı yerine getirilene kadar her platformda söylemeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.  Genel taleplere ek olarak yerel taleplerden de bahseden Başkan Özgür Yıldırım, ‘’yapılacak şehir hastanesinin yakınlarında hazine arazilerinin olduğunu biliyoruz. Hastanede çalışacak 5000 civarındaki sağlık personeli ikametgahının sağlanması, ulaşılabilirliğin kolaylaştırılması ve şehir hastanesinde çalışmanın cazip hale getirilmesi adına TOKİ’den bölgede sağlık çalışanlarına özel bir toplu konut projesi istiyoruz. Ayrıca buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Soyer’e de sesleniyoruz, bizler de tıpkı öğretmenler gibi toplu taşımadan indirimli faydalanmak istiyoruz. İzmir’deki sağlık çalışanlarının ve onların yakınlarının konaklama hususunda yaşadığı sıkıntılara herkesin malumu, bu konuda bakanlık ve yerel siyasetin sağlık çalışanlarının faydalanacağı sosyal tesisin oluşturulması için tez zamanda adım atılmasını bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.
 


Geri Dön