27 / 04 / 2024

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.



İstanbul’da bu yıl ilki düzenlenen “1. Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, katılımcıları sevindirdi. Fuarın mimarı Türk ve Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TÜRAP) Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar, “Bundan sonraki süreçte amacımız, sağlık turizminde 2 milyon turistin Türkiye’ye gelmesini sağlamak” diye konuştu.

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

15 BİNE YAKIN İKİLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

dunya.com’un haberine göre, İstanbul’da 16 Ağustos-17 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen ve Arap ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerinden bin yakın iş insanıyla Türkiye’deki sağlık sektörünün öncü firmalarını buluşturan “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, milyonlarca dolarlık iş anlaşmaları ile tamamlandı. Türk Arap Ülkeleri İş birliği Derneğince, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı desteği ve aynı zamanda Demir Sağlık ve Hayat Sigorta sponsorluğunda düzenlenen fuara Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri de (BAE) yoğun ilgi gösterdi. Mısır Cumhuriyeti Sağlık ve Çevre Bakan Yardımcısı Dr. Ahmed Hussien Shehata Elsobky ve BAE  Ankara  Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, fuar süresince birçok ikili görüşme yaptı. 2 gün boyunca devam eden fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşma sağlandı. Bunun yanı sıra, fuara katılan firmalar, İstanbul’daki hastaneleri de ziyaret etti. 

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

TÜRAP Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar, fuara yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Fuara ilgi çok yoğundu. Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Afrika ve Arap dünyasını Türkiye’deki sağlık sektörü ile bir araya getirdik. Bundan sonraki süreçte amacımız, sağlık turizminde 2 milyon turistin Türkiye’ye gelmesini sağlamak. Bunu da kısa zaman içinde başaracağımızı düşünüyorum. Kişi başı bin dolar bandında bir harcama gerçekleşti. Kısa zamanda, bu fuarın da katkısıyla beraber bunu minimum 2 bin dolar bandına yükselteceğiz. Daha büyük kitlelerde toplantılar gerçekleştireceğiz. Burada Arap ülkeleri ile gerçekleşen iş birliklerimizi arttıracağız. Bu anlaşmalar bizim sağlık turizmimizi oldukça iyi bir seviyeye getirecek.”

250 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? 250 bin TL ile bir ayda ne kazanırım? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

7 bin 500, 8 bin TL emekli maaşı alanlara dikkat! Yüzde 43 kök zam müjdesi geldi! Acil bakın!

DAP Bölge Kalkınma İdaresi yüksek maaşlı personel alacak! Son başvuru tarihi 31 Ağustos! Acele edin!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön