01 / 05 / 2024

Şah Deniz 2 doğalgaz projesi sözleşmesi imzalandı!

Şah Deniz 2 doğalgaz projesi sözleşmesi imzalandı!

İNGİLİZ enerji şirketi BP'nin önderliğindeki konsorsiyum, Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 doğalgaz projesi için 841 milyon dolar değerinde altı ayrı inşaat ve mühendislik sözleşmesini imzaladığını açıkladı...



İNGİLİZ enerji şirketi BP'nin önderliğindeki konsorsiyum, Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 doğalgaz projesi için 841 milyon dolar değerinde altı ayrı inşaat ve mühendislik sözleşmesini imzaladığını açıkladı. 


Konsorsiyumun verdiği bilgiye göre Bechtel International ve Enka inşaat ortak girişimi, Gürcistan'da erişim yollan ve kompresör istasyonları da dahil olmak üzere, yapılacak destek tesislerinin inşası işini 528 milyon dolar bedelle kazandı. Azerbaycan'm en büyük doğalgaz sahası olan Şah Deniz, BR Statoil, Azeri SOCAR ve Türkiye'den TPAO'nun dahil olduğu ortakların oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından geliştiriliyor. Şah Deniz 2'nin ise 2019 yılından başlayarak yılda 16 milyar metreküp gaz üretmesi bekleniyor. Bunun 10 milyar metreküpü Avrupa'ya, 6 milyar metreküpü ise Türkiye'ye sevk edilecek. 


Sözcü Gazetesi 


Geri Dön