30 / 07 / 2024

Sahibini zengin edecek rakam! Kilosu altın fiyatına kafa tutuyor

Sahibini zengin edecek rakam! Kilosu altın fiyatına kafa tutuyor

Türkiye'de para kazanabilecek iş kollarından biri olarak dikkat çeken ürünün fiyatı duyanları şaşkına çevirdi. Gramı 15 TL kilogramı ise 15 bin liradan satılıyor. Müşterisi ise her zaman hazır. Ürün piyasaya sürülür sürülmez alıcı tarafından alınıyor. İşte detaylar...



Arı sütü üretiminde çalışan arıcılar ürünlerini Türkiye'nin dört bir yanından gelen siparişlerle hızlıca bitiriyor. 

ARI SÜTÜ NEDİR NASIL ELDE EDİLİR?

Arı sütü, 5-15 günlük işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden salgıladıkları bir maddedir. Kraliçe arı olarak da bilinen ana arının tek besini arı sütüdür. Her kovanda 1 kraliçe arı bulunur ve diğer tüm arıları kraliçe arı doğurur. İşçi arılar 45 gün yaşamalarına rağmen, arı sütü ile beslenen kraliçe arının 10 yıla kadar yaşadığı ve petek gözlerine günlük 2 bine kadar yumurta bıraktığı bilinmektedir.

Kraliçe yaşlandığında kovandaki arılar kovanın yeni kraliçesi için yeni doğan 10 arıyı seçerler ve onları arı sütü ile beslemeye başlarlar. Seçilen arılara daha geniş bir yalak hazırlayan arılar, kraliçe adaylarını doğdukları andan itibaren sadece arı sütü ile beslerler. Ancak işçi arılar 1-2 gün arı sütü ile beslenip sonra polene geçerler. Kraliçe arı artık çok yaşlandığında en güçlü aday kovanın yeni kraliçe arısı olur.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön