05 / 05 / 2024

Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımı yapılacak! Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımına nasıl başvurulur? İşte detaylar

Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımı yapılacak! Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımına nasıl başvurulur? İşte detaylar

Resmi Gazete'de duyurulan ilanda Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı yapacağı bildirildi. 18 Nisan’da başlayacak başvurular için son başvuru tarihinin 25 Nisan olduğu belirtildi. Açılama sonrasında  Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımı başvuru kılavuzu yayınlandı ve başvuru şartları belirtildi.



UZMAN ERBAŞ BAŞVURU ŞARTLARI-KOŞULLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

En az lise eğitimini tamamlamış olmak.

2022’nin Ocak ayının ilk günü itibarıyla 27 yaşını tamamlamış olmak (01 Ocak 1995 ve daha sonra doğmuş olanlar başvuru yapabilir).

Askerlik görevini tamamlamış ya da yapıyor olmak.

Askerlik hizmetine devam edenler için kılavuzda da bulunan uygun nitelik belgesi almak.

Askerlik ile ilişkiği bulunmayan adaylar için, terhisi üzerinden 5 (beş) seneden çok zaman geçmemiş olması (18 Nisan 2017 tarihi itibarıyla terhis edilenler).

Gerçekleştirilecek yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ile değerlendirme testleri (yüzme de dâhil), uygulamalı sınavlar ve mülâkat sınavını başarı ile tamamlamış ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından belirlenen kontenjana girmek.

Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımı yapılacak! Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımına nasıl başvurulur? İşte detaylar

Gerçekleşecek güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak.

Sahil Güvenlik Komutanlığınca sevk edilecek hastanelerden “…….. Branşında Uzman Erbaş Olur.” kararlı sağlık raporu temin etmek ve branş/ihtisas özelliklerine göre istenen koşulları sağlamak.

Askerî öğrencilikle ilişiği kesilmemiş bulunmak, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığında geçmişte subay (yedek subay da dâhil), astsubay (yedek astsubay da dâhil), uzman jandarma ile uzman erbaş olarak görev almamış bulunmak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımları Bilgilendirme Kılavuzu’nda yer alan (Nisan 2022) tüm şartları bulunduruyor olmak.

İrtibat ve bilgi edinmek için iletişim telefonu: 0 312 416 45 60 (Hafta İçi Arayanlar için: 09.00-12.30 ile 13.30-18.00 saatleri arasında uygundur)


Geri Dön