06 / 05 / 2024

Şahinbey Eski Garajlar'da dükkan yıkımları başladı!

Şahinbey Eski Garajlar'da dükkan yıkımları başladı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun başkanlığında toplanan mecliste 13 madde görüşüldü. Gündem maddelerinden olan 6 madde İmar Plan Komisyonunda görüşülmek üzere oy birliği ile komisyonlara sevk edildi.



Şahinbey belediyesi Ekim ayı 1. Olağan meclis toplantısını yaptı. Eski Garajlardaki dükkanların  durumu ile ilgili soruyu Tahmazoğlu, “O bölgede kentsel dönüşüm için çalışmalar yapacağız. Dükkan sahipleri ile de anlaşarak anlaştığımız yerlerdeki dükkanların yıkımını gerçekleştiriyoruz.” şeklinde cevapladı.


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun başkanlığında toplanan mecliste 13 madde görüşüldü. Gündem maddelerinden olan 6 madde İmar Plan Komisyonunda görüşülmek üzere oy birliği ile komisyonlara sevk edildi.

Geriye kalan maddelerden 5 tanesi de Plan ve Bütçeleme komisyonlarına sevk edilerek görüşmeye bırakıldı.


Son gündem maddelerinden olan İmar, Plan- Bütçe, Tarife, Eğitim Gençlik ve Spor, Çevre, Dış İlişkiler Komisyon üyelerinin görev süreleri dolduğundan adı geçen komisyonlara yeni üye seçilmesi teklifi oylara sunularak oy birliği il kabul edildi.


Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP’li Meclis Üyeleri şehir içerisinde gözlemledikleri eksiklikleri ve bunlar için gerekli çalışmaların yapılmasını dile getirdiler. Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP’ li Meclis Üyesi Mehmet Dokbay; “ Yeditepe Mahallesi’ndeki Enver Taner İlkokulu yanındaki 5 bin m2’lik alanda park vardı. Acak belediye işçileri giderek bu parkı sökmüşlerdir. Çevre sakinlerine sorduğumuz zaman ise  belediye ekiplerinin gerekçe olarak işe buradaki park alanının 2 bin m2 si vatandaşa ait olduğundan dolayı özel mülkiyet olan kısmı söktüklerini ancak geriye kalan kısmın aynı olduğunu sunmuşlar. Ancak park alanı diye belirttiğimiz alanda oyuncaklar ve oturacak alan yoktur. Bu düzenlemenin yeniden yapılmasını istiyoruz” dedi.


Başkan Tahmazoğlu Dokbay’ a cevaben; “ Bizler park yapılmalarına önem veriyoruz. Bugüne kadar 466 tane park yaptık . Ancak mahkeme kararları bizler için bağlayıcıdır. Vatandaşımız ile anlaşma yoluna gidiyoruz ve bilir kişilerle hareket ediyoruz. En kısa zamanda görüşmeleri sonuçlandıracağız.” dedi


CHP’ li Meclis Üyesi  Hasan Türk;”  Yaklaşık iki yıl önce Karataş’ a spor köyü yapmıştık. Hala aktif olarak hizmet veren birimlerimiz de var. Yalnız oraya gittiğimizde alanda bazı spor merkezlerinin kullanılmadığını gördüm. Bu kullanılmama gerekçesini anlayamadım. Bizler oraya ciddi bir yatırım yaptık ve uzun süredir de  bu merkezin aktif olmadığını görüyoruz. Bununla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini düşünerek gereğinin yapılmasını istiyorum. Bir diğer konu ise yollar ve yollardaki asfalt çalışmalarıdır. Yapılan yollar sürekli her hangi bir sebepten dolayı tekrar yıkıldığını görüyoruz. Halbuki bizler karşılıklı istişare ederek kararlar alsak bu yıkımların olmayacağını ve alt yapı sorunu çözeceğimizi düşünüyorum.”dedi.


Tahmazoğlu, Türk’ü “ Spor köyümüzde faaliyetlerimiz devam etmektedir. Ancak oradaki alanlar kiraya verildiğinden dolayı kiracı ile işlem bittiğinden dolayı yeni bir işletmeci alana kadar ve anlaşmalar sağlanana kadar bir boşluk oluştu. Ancak onun dışında herhangi bir boşluk söz konusu değildir. Asfalt konusunda da bizler gerçekten büyük hassasiyet gösteriyoruz ve kamu malına zarardan her zaman kaçınmaktayız. Yaptığımız işlemlerinde alt yapı kurumlarına iletiyoruz ve ona göre hareket ediyoruz.” Şeklinde cevapladı.

 

CHP’ li Meclis Üyesi Hasan Şencan;”  Eski garajlardaki esnafı toplayarak o alanı boşalttırdınız ve orada yeni çalışmalar yapılacağını dile getirdiniz. Ancak dükkanlar boşaltıldığı halde hala aynı şekilde boş durmaktadır. Oradaki dükkan sahipleri gerekli işlemlerin başlaması için başvuru yaptıklarını ve gereken işlemlerin bir an önce yapılmasını istiyorlar. Ancak red cevabı alıyorlarmış. Buradaki düzenlemeler ne zaman yapılacak? Tarih olarak bir zaman dilimi söyleyecek misiniz?” dedi.


Tahmazoğlu bu soruyu da; “Bizler oradaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve oradaki işlemler için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte plan ve bütçeleme komisyonları gereken çalışmaları yapıyorlar. O bölgede kentsel dönüşüm için çalışmalar yapacağız. En kısa sürede de çalışmalara başlayacağız.  Dükkan sahipleri ile de anlaşarak anlaştığımız yerlerdeki dükkanların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Ancak bunun için kesin bir tarih yok.” şeklinde cevapladı.


Gaziantep Ekspres



Geri Dön