02 / 05 / 2024

Şahinbey Yazıcık Konutları'nın temeli atıldı!

Şahinbey Yazıcık Konutları'nın temeli atıldı!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılacak olan Yazı ak Konutlarının temeli törenle atıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile vatandaşlar katıldı.



Kentsel Dönüşüm çalışmalarına 5 bölgede devam eden Şahinbey Belediyesi kamulaştırıldıktan sonra yıkılan evlerin yerinee yenilerini yapmaya devam ediyor Yazı ak Mahallesinde düzenlenen temel atma törenine. Gaziantep Veüi Vekili Nursal Çakıroğlu. Büyük şehir Belediye Başkanı Fatma Şahın. Şahınbey Kaymakamı Selamı Aydın. Şahınbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile vatandaşlar katıldı! 


KENTSEL DÖNÜŞÜM ÜLKENİN GELİŞMİŞLİĞİNİ GÖSTERİR 


Yazıak Mahallesi nde Şahınbey Beledyesı tarafından yaptınlacak Yazıak Konutları ıçan düzenlenen temel atma töreninde konuşan Büyük şehir Belediye Başkanı Fatma Şahın, kentsel dönüşümün önemli ifade ederek, 'Şahınbey Belediyemize yaptır dik lan bu konutlar ıçan teşek kür eci yorum. Kentsel dönüşüm ülkenin gelişmişinim gösterir Bu manada kentsel dönüşümün yen önemlidir" dedi Şahınbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini belirtti ilçe nüfusunun son dönemde yaşanan göç nedeniyle yüksek oranda arttığını söyleyen Başkan Tahmazoğlu şöyle konuştu "Kentsel dönüşümü önemsiyoruz. çünkü kentsel dönüşüm şu an sadece Türkiye'nin değil dünyanın gündeminde olan bir meselidir Hızlı büyüyen ve gelişen şehirlerde çarpık yapılaşma inanılmaz bir gerçektir Son dönemlere baktığımız zaman Gazıantep'ımızın ve Şahınbey'ırmzın nüfusunda çok yoğun bir artış var Son 5 yıldaki artış Suriyelilerin de k aclması yi a 330 bin kışı oldu Bu kadar insana konut yetiştirmek, ış imkanı sağlamak gerçekten kolay değil. 


Bir de geçmişten gelen çarpık yapılaşmayı düşündüğümüz zaman kolay bir ış değil Sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın gözü kentsel dönüşümde Bugüne kadar 4 bin 492 evin kamulaştırmasını ve yıkımını gerçekleştirdik Yine şu ana kadar kentsel dönüşüme 315 milyon TL harcama yaptık Çalışmalarımız da devam etmektedir Ev isteyen vatandaşlarımızın sayısı gerçekten çok fazla Gelecek dönemde de Büyük şehir Belediyemizle birlikte ucuz konut alanlarına yönelik çalışmalar yaparak, vatandaşlarımızın alabileceği ucuz konutlar yapacağız" 


Doğuş


Geri Dön