16 / 05 / 2024

Şahinbey'e iki yeni cami!

Şahinbey'e iki yeni cami!

Güneykent Mahallesi’de ve Akkent Mahallesi’nde arsası Şahinbey Belediyesi tarafından verilen ve hayırseverler tarafından yaptırılan Abdülkadir Sökücü ve Mehmet Ziylan camilerinin açılışları törenlerle yapıldı.




Güneykent Mahallesi’de ve Akkent Mahallesi’nde arsası Şahinbey Belediyesi tarafından verilen ve hayırseverler tarafından yaptırılan Abdülkadir Sökücü ve Mehmet Ziylan camilerinin açılışları törenlerle yapıldı. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep Valisi Ali Yerlikya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey ilçe Müftüsü Musa İmamoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Görmez Duygulandı


Abdülkadir Sökücü Camisini açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, vatandaşlara seslenerek Mevlid Kandillerini kutladı. Camiye ismi verilen Sökücü’nün kendisi için önemli bir kişi olduğunu dile getiren Görmez şöyle konuştu:


“Camiye ismini verdiğimiz büyüğümüzün benim şahsımda çok önemli bir yeri var. Kendisine rahmet diliyorum. Cenab-ı Hak peygamberlerine, alimlere, salihlere komşu eylesin. Ben tek başıma İmam Hatip Lisesi’ne kayıt olmaya gitmiştim, o zaman dediler ki “velisiz kayıt yapılmaz” dediler. Baba dostu olarak aklıma ilk o gelmişti dükkanına gittim, “Ben veli arıyorum kendime” dedim. Allah rahmet eylesin, dükkanda müşteri vardı, müşterinin hepsini dışarı çıkardı, kepenkleri kapattı, elimden tuttu ve İmam Hatip Lisesi’ne beraber gittik. Kimse bunu bilmez ama benim hayatımda çok çok özel bir yeri vardı. Bir şey daha ekleyeyim, fotoğraf çekecek paramda yoktu fotoğraflarımı çekmeye götürdü ve götürdü beni İmam Hatip Lisesi’ne velim olarak kayıt yaptırdı. İşte Böyle bir şahsın isminin verildiği camiyi açıyoruz. Onun velisi olduğu öğrencide hasbelkader Diyanet İşleri Başkanı olarak burada bulunuyorum. Cenab-ı hak kendisine tekrar rahmet eylesin, evlatlarına ailesine sağlık afiyet versin, tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum.”


“Camilerele Gençleri Buluşturmak Daha Önemli”


Camiyi gezerek incelemelerde bulunan Prof. Dr. Görmez ve protokol üyeleri daha sonra Akkent Mahallesi’ndeki Mehmet Ziylan Camisine geçti. Burada da gençlere seslenen Görmez, “Cenab-ı Hak camilerimi cemaatsiz, cemaatlerimizi ibadetsiz, ibadetlerimizi ihlassız kılmasın. Cami yapmak önemli ama daha önemli olan camiye cemaat bulmak daha önemli olan da gençleri camiyle buluşturmak. Burada gençler var. Gençler, kendinizi günde 5 defa Rabbimizle konuşmaktan mahrum etmeyiniz. Cenab-ı Hak bütün gençliğimizi, kendisiyle görüşen, konuşan, kendisine ibadet eden nesillerden eylesin” diye konuştu.


Konuşmaların ardından dua eden Prof. Dr. Mehmet Görmez ve protokol üyeleri caminin açılışını gerçekleştirdi.



Şahinbey Belediyesi



Geri Dön