18 / 05 / 2024

Sahte TOKİ'cilere savaş açıldı

Sahte TOKİ'cilere savaş açıldı

TOKİ, yurtdışında kurumun adını kullanarak Türkiye'de konut satmaya çalışanlara karşı hareket geçti.



TOKİ Başkan Yardımcısı Göktayoğlu, organize olan gurbetçilere ya konut inşa edeceklerini ya da mevcutlardan satacaklarını açıkladı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), gurbetçilere konut inşa etmeye hazırlanıyor. Bunun nedenleri konusunda bir açıklama yapan  TOKİ  Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu'na, “TOKİ adı kullanılarak konut satılmaya çalışıldığı” yönünde bir mektup geldiğini belirterek, bunun üzerine Bakan'ın gurbetçilerin özellikle yoğun olduğu Almanya'da sorunları tespit etmek ve ilgililerle konuşmak üzere düzenlediği toplantıya, TOKİ'yi de davet ettiğini söyledi.

ARACI KULLANMAYIZ

“Biz de toplantılarda vatandaşlarımızı TOKİ'nin aracı kullanmadığı, satışlarını bankalar aracılığıyla yaptığı, tüm paralarını oraya yatırdığı, elden para almadığı ve dolayısıyla böyle şeylere itibar etmemeleri konusunda uyardık” diyen Göktayoğlu, gurbetçilere konut almak istedikleri takdirde yurtdışındaki dernekleri, federasyonları ya da büyükelçilik aracılığıyla TOKİ'ye başvurabileceklerini de söylediklerini ifade etti.

Göktayoğlu, şöyle devam etti: “Gurbetçilere, ‘Türkiye'de arsamız olan yerlerde talep ederseniz size konut yaparız. Uygun şartlarda ödeme kolaylığı sağlarız. Arsamız yoksa da o bölgelerde arsa temin eder yine size özel şartlarla toplu siteler yaparız. Türkiye'nin neresinde istiyorsanız yaparız ama bize organize olmanız lazım' dedik. Şu anda yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan talep bekliyoruz.”

YAZLIK İSTİYORLAR

Göktayoğlu, ayrıca gurbetçilerin daha çok Antalya, Aydın ve Muğla gibi kıyı kesimlerinde yazlık türünde konutlar istediklerini kaydetti.

Bugün

Geri Dön