29 / 04 / 2024

Sahtecilik yüzünden Türk balına ihracat yasağı gelebilir!

Sahtecilik yüzünden Türk balına ihracat yasağı gelebilir!

Avrupa’ya gönderilen 15 parti baldan 14’ünün hileli çıkması sektöre önemli bir darbe vurdu. Balın sahtesini yapmanın kolay, anlaşılmasının ise zor olması nedeniyle balda sahtecilik bir türlü önlenemiyor.



Son yıllarda artan bal sahtekarlığı nedeniyle Türkiye’nin kara listede olduğunu söyleyen Balparmak Başkanı Özen Altıparmak, “Türkiye bir bal ülkesi gibi görünse de bu yanlış. Ülkemiz ne yazık ki sahte bal cenneti. Eğer gerekli önlemler alınmazsa yıl sonuna kadar bal ihracatımıza yasak gelebilir. Sahte bal yapan firma belli ve herkes biliyor. Ancak önlem alan yok” ifadesini kullandı.

Tağşiş olayının esmer pirinç şurubundan yapıldığını belirten Altıparmak, “Yapan firma belli ama ihracatına izin veriliyor. Bizim bulduğumuz metot ile pirinç şurubundan tağşişi yapan 15 şirketten 14’ü yakalandı. Sahte bal Avrupa’daki laboratuvarlarda anlaşılmıyordu. Ancak bizim yöntem sayesinde artık tespit yapabiliyorlar. Böylece sahte bal ihraç eden firmalar ortaya çıkıyor. Bunu biz firma olarak önledik. Sahte bal konusu çok açık şekilde ortada olduğu halde neden önlem alınmıyor? 300 kilo anzer balı üretimi var ama satılan bal miktarı 30 ton! Bu açıkça sahtecilikte gelinen son noktadır” diye konuştu.

Sahtecilik yüzünden Türk balına ihracat yasağı gelebilir!

Dünya.com’daki haberde balda sahteciliğin sadece Türkiye’nin değil dünyanın sorunu olduğunu ifade eden Altıparmak şöyle devam etti: “Biz firma olarak yıllardır sahtecilikle mücadele ediyoruz. En küçük tağşiş yöntemlerini bile tek tek arayıp bulmaya çalışıyoruz. Detaylı araştırma yapan bir laboratuvarımız var. Bal paketlemesi yapan firmalar içinde bu imkan sadece Balparmak’da var” dedi.

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön