15 / 05 / 2024

Sahtecilik yüzünden Türk balına ihracat yasağı gelebilir!

Sahtecilik yüzünden Türk balına ihracat yasağı gelebilir!

Avrupa’ya gönderilen 15 parti baldan 14’ünün hileli çıkması sektöre önemli bir darbe vurdu. Balın sahtesini yapmanın kolay, anlaşılmasının ise zor olması nedeniyle balda sahtecilik bir türlü önlenemiyor.



AR-GE MERKEZİMİZİ HERKESE AÇARIZ

Avrupa’nın en kapsamlı dört eşdeğer bal ihtisas laboratuvarından birinin de Türkiye’de olduğunu belirten Altıparmak “Bal ve Diğer Arı Ürünleri-Kalite-Kontrol Laboratuvarı bu konuda çok kapsamlı çalışmalar yapıyor. Son yıllarda balda sahtecilik ve taklit olayları en üst düzeylerde seyrediyor. Bu durum elbetteki bizi üzüyor. Ülkemize yakışmayan olaylar bunlar. Tüketicinin doğal bala ulaşmasını istiyoruz. Bunun için AR-GE merkezimizi doğal bala ulaşmak isteyen herkese açabiliriz. Ürünleri analiz edilmesine hazırız. Önemli ölçüde satı yapan marketler var. Aldıkları baldan şüphe duyan marketler ve ilgili işletmeler merkezimizden yararlanabilirler” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön