28 / 04 / 2024

Sakarya Akyazı'ya iki yeni köprü yapılıyor!

Sakarya Akyazı'ya iki yeni köprü yapılıyor!

Akyazı Belediyesi Akyazı'ya iki yeni köprü kazandırıyor. TOKİ evleri arkasında bulunan alanda özellikle yayalara ve bu bölgeden okullarına gidecek olan öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak olan köprünün ayak kısımları şimdiden tamamlandı.




Akyazı genelinde çalışmalarını hızla sürdüren Akyazı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, teknik çalışmalar kapsamında Akyazı'ya iki yeni köprü kazandırıyor.

 

BÜYÜK KOLAYLIK

Akyazı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından biri  TOKİ  evleri karşısında yapımı süren ve diğeri de Kazancı'da tamamlanmış vaziyette olan iki köprü Akyazı'ya kazandırılıyor. TOKİ evleri arkasında bulunan alanda özellikle yayalara ve bu bölgeden okullarına gidecek olan öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak olan köprünün ayak kısımları şimdiden tamamlandı.


YOLU KISALTIYOR

Bundan yaklaşık 6 ay kadar evvel Akyazı'da oluşan sel felaketi nedeniyle tamamen yıkılan Kazancı Köprü'sü için çalışmalarını başlatan Akyazı Belediyesi kısa bir sürede mevcut köprü'nün harabelerini ortadan kaldırarak oldukça sağlam çelik konstrüksiyon bir yapı ile köprüyü yeniden inşa etti. Şu anda faal olarak yeniden kullanılmaya başlanan köprü Kazancı ve Erdoğdu Mahallesi'ni birbirine bağlayan, aynı zamanda fabrikalara gitmek isteyen yayaların yollarını kısaltan önemli bir rol oynuyor.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kazancı Mahalle Muhtarı Mustafa Demir, "Sel nedeniyle yıkılan bu köprümüz için Akyazı Belediye Başkanımız Sayın Hasan Akcan'dan yardım istedik. Başkanımız da bize hemen cevap vererek, tamamen yıkılan köprümüzü eskisinden çok daha sağlam ve güzel bir şekilde baştan inşa etti. Bu köprü Kazancı ve Erdoğdu mahallelerini birbirine bağlayan bir can damarı vazifesi görüyor. Bu köprüyü her gün yüzlerce insan kullanıyor ve hepsi de yapılan bu güzel hizmetten dolayı çok memnunlar. Ben de şahsım ve mahalle sakinleri adına başta Akyazı Belediye Başkanı Sayın Hasan Akcan olmak üzere emeği geçen tüm teknik personeline çok teşekkür ediyorum" dedi.


“BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK”

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, "Okullarımız açıldı, yeni eğitim ve öğretim yılımız başladı. Özellikle öğrencilerimizin okullarına giderlerken yollarına kolaylık sağlamak amacıyla Akyazı'mıza iki yeni köprüden birini kazandırdık, diğerini de tamamlamak üzereyiz. Halen TOKİ evleri karşısında yapımı sürmekte olan köprümüz de Hem TOKİ evleri sakinlerine hem de burada bulunan öğrencilerimize büyük fayda sağlayacak. En kısa zamanda buradaki köprümüzü de tamamlayacağız" şeklinde konuştu. / 



Sakarya Halk Gazetesi




Geri Dön