01 / 05 / 2024

Sakarya Erenler'deki Yunus Emre Meydanı yenileniyor!

Sakarya Erenler'deki Yunus Emre Meydanı yenileniyor!

Yunus Emre Meydanına yapılan düzenleme çalışmaları ile içerisinde tuvalet, muhtarlık binası ve kafeterya olan yeni bir bina meydana kazandırıldı. Meydandaki oturma bankları ve yeşil alan ilaveleri ile meydanın görüş açısı daha da ferahlayacak.



30 çocuğun oyun oynayabileceği 265 m2 kauçuk zemin üzerine yeni bir oyun grubunun da meydan içerisinde yapımına başlanmasıyla, oturma bankları ve yeşil alan ilaveleri ile meydanın görüş açısı daha da ferahlayacak.


Vatandaşlarımızın isteği üzerine değişiklik Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yaptığı açıklamada; "Daha önce dar alana sıkışıp kalan eski parkta bankamatiklerin olduğu alan, Kültür Merkezi Binasının girişine taşınarak tek bir çatı halinde ATM Polnt olarak hizmet vermeye devam ediyor. Hem sportif hem dinlenme amaçlı olan meydanımızı biraz daha genişleterek yeni düzenlemeleri, bol yeşil alanı ve ışıklandırmalarda ayrı bir güzelliğe kavuşturmuş olacağız. 

Kültür Merkezi Binamızın yanında kalan Altın Portakal Düğün Salonu, park alanı içerisinde kalıyor olmasından vatandaşın kullanımına uygun değildi. Dolayısı ile sözleşmesi de dolduğundan yapılan yeni düzenleme ile o düğün salonu yıkılarak yeşil alan kapsamında vatandaşımızın kullanımına sunmak üzere Yunus Emre Meydanına dahil ediyoruz. 


Erenler Belediyesi olarak bir yandan Çevre ve Şehircilik konusunda yüzölçümü açısından Türkiye'nin en büyük alandaki Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürürken diğer yandan İlçemize yeni kazandırdığımız park alanları ve park düzenlemeleri konusunda da İlçemizi daha güzel bir görünüme kavuşturuyoruz. 

Erenler Trafik Park çalışmamızda da sona gelindi. Son kontrol ve düzenlemelerini de yaptıktan sonra vatandaşımızın hizmetine sunacağız" dedi. 


Akşam Haberleri Gazetesi


Geri Dön