24 / 05 / 2024

Sakarya Eski Yayla Havzası'nın baraj kredisi onaylandı!

Sakarya Eski Yayla Havzası'nın baraj kredisi onaylandı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki  Toçoğlu, Eski Yayla Havzasına yapılması planlanan baraj için İller Bankası  yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerin tamamlandığını belirterek, 70 milyon  liralık kredinin onaylandığını açıkladı



                    Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki  Toçoğlu, Eski Yayla Havzasına yapılması planlanan baraj için İller Bankası  yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerin tamamlandığını belirterek, 70 milyon  liralık kredinin onaylandığını açıkladı.

                Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve  Kanalizasyon İdaresi 'nce (SASKİ) Akçay ve İkramiye derelerinin değerlendirerek,  Geyve ve Pamukova ilçeleri sınırları arasında kalan Eski Yayla Havzası 'nda baraj  inşa edeceklerini kaydetti. şžehrin geleceği için büyük bir yatırım yaptıklarına işaret eden Toçoğlu, şunları bildirdi:

                'Eski Yayla Havzası 'nda çok güzel bir potansiyel vardı. Akçay ve  İkramiye derelerini göz önüne aldık. Ayrıca kış aylarında, havzada kar suları  açısından ciddi bir potansiyel mevcut. Bütün bunları değerlendirdik ve havzaya  baraj yapmaya karar verdik. Bu barajla birlikte şehrimizin geleceğine büyük bir  yatırım yapmış oluyoruz. Bu barajın yüksekliği yaklaşık 70 metre olacak ve  buradan toplamda 40 milyon metreküp su şehrimize verilecek. İller Bankası  yöneticileriyle görüşmeleri tamamladık, 70 milyon liralık kredi onaylandı. İller  Bankası 'na ve değerli yöneticilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür  ediyorum. Artık şimdi çalışmaları daha da hızlandıracağız. Baraj için çok yakın  bir zamanda ihaleye çıkacağız.'

                Toçoğlu, kentin içme suyu ihtiyacını Sapanca Gölü 'nden karşıladıklarını  belirterek, gelecekte bir sıkıntı yaşanmaması için baraj yatırımı yaptıklarını  kaydetti.
AA


Geri Dön