21 / 05 / 2024

Sakarya Fenerli Konak restore edildi!

Sakarya Fenerli Konak restore edildi!

SATSO tarafından satın alındıktan sonra restore edilen Fenerli Konak dün açıldı. Müze olarak hizmet vereceği öğrenilen konağın açılışına protokol üyeleri yoğun ilgi gösterdi.



Ticaret ve Sanayi Odası tarafından satın alınan ve Taraklı Belediyesi'nin işbirliği ile restorasyonunun ardından müze olarak değerlendirilmesine karar verilen Fenerli Konak törenle açıldı. Açılışa Vali Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere Garnizon Komutanı Emin Dursun, AKP Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen,  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, SGK İl Müdürü Nurten Canbaşoğlu, MÜSAİD Şube Başkanı Ahmet Genç, SATSO Meclis Üyeleri ve aileleri katıldı.


CENNET SAKARYA

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın her alanda bir cennet olduğunu belirterek, “Bize düşen bu güçlü potansiyelin doğru kullanılmasına en önemli katkıyı vermek için iyi ve doğru projeleri üretmektir. Taraklı, Sakarya'mızın turizme açılan pencerelerinden. SATSO olarak Taraklı ilçemizin sahip olduğu turizm değerlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında elimizi taşın altına koyduk ve Fenerli Konak’ı satın alıp başlattığımız çalışmaları tamamlamanın ve bugün hep birlikte açılışını yaparak Sakarya’mızın yakın tarihine ışık tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Konak inşallah çok yakında yaşayan müze olarak hizmet vermeyi sürdürecek” dedi.


İSEN’DEN TEŞEKKÜR

Ak Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen ise Taraklı’nın tarihi İpekyolu güzergahında önemli bir noktada olduğunu belirterek  “Önümüzdeki 5 yıl içinde Taraklı, Sakarya’nın en çok konuşulan ilçelerden biri olacak. Tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmaları başladı. SATSO’ya bu anlamda teşekkür ediyorum. Şehirde yeni bir gelenek başlattılar. Sosyal sorumluluk çerçevesinde önemli bir bilinç oluşturdular” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından konağı inceleyen protokol üyeleri ve davetliler, konakta kahve ikramı ile karşılandı. Açılış töreninin ardından SATSO’nun davetlisi olarak İlçe merkezinde gerçekleştirilen İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin "Klasik Otomobil Etkinliği" kapsamında törene katılan ziyaretçiler en eskisi 1953 en yenisi 1973 model araçları inceleyerek keyifli vakit geçirdiler.


Sakarya Yeni Haber


Geri Dön