28 / 04 / 2024

Sakarya için çok önemli gelişme! O ilçe Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Sakarya için çok önemli gelişme! O ilçe Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Türkiye’nin sanayi, istihdam ve dolayısıyla da ekonomisi için çok ehemmiyetli bir il olan Sakarya ile ilgili oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlananan Cumhurbaşkanı Karar ile Sakarya’nın hangi ilçesinin statüsü değişecek?



Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret ili Sakarya'nın Karasu ilçesinde belirlenen alanın "Sakarya Endüstri Bölgesi" ilan edilmesine karar verildi.

Sakarya için çok önemli gelişme! O ilçe Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Konuyla alakalı Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Böylece Sakarya’nın Karasu ilçesinde belirlenen alan "Sakarya Endüstri Bölgesi" ilan edildi.

Dünyanın en önemli denizlerinden olan Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelere en yakın limanlardan olan Sakarya'daki Karasu Limanı, yük elleçleme hizmeti ve Ro-Ro seferleriyle ülke ekonomisine katkı sağlamakta.

Sakarya ilinin Karasu ilçesinde 2017 senesinde hizmete giren limanda, 2020 yılında Ro-Ro seferleriyle 29 bin araca hizmet verilmişti. Karasu Limanı’nda aynı yıl genel kargo yükü miktarı ise 880 bin ton olarak gerçekleşmişti.

2021 yılında 1,1 milyon ton elleçleme ve 50 bin araçlık Ro-Ro seferi düzenlenen limana, yıl boyunca 481 gemi yanaşmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön