29 / 04 / 2024

Sakarya Uluslararası Botanik Merkezi meclis gündeminde!

Sakarya Uluslararası Botanik Merkezi meclis gündeminde!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun seçim döneminde açıkladığı Uluslararası Botanik Merkezi için hazırlanan imar planı görüşülecek.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 13 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Meclis Toplantı Salonu’nda, saat 14.00’da başlayacak görüşmelere Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlık yapacak. Meclis üyeleri, 55 maddeyi karara bağlayacak.


Uluslararası Botanik Merkezi

Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun seçim döneminde açıkladığı Arifiye’de inşa edilecek Uluslararası Botanik Merkezi için hazırlanan uygulama imar planının kabulü oylanacak. Yaklaşık 337 hektarlık alan üzerine kurulacak Süs Bitkiciliği Fuar Alanı, Sakarya’yı süs bitkiciliği sektörünün merkezi haline getirecek. Projede uluslararası standartlarda seralar ve sergi alanları yer alacak.


S plaka

55 maddelik gündem kapsamında ‘S Plaka’ görüşmeleri de devam edecek. Daha önce Büyükşehir Meclisi’nde servis araçlarını kayıt altına alarak belirli bir düzen içerisinde çalışmalarını sağlamak amacıyla S Plaka uygulamasına geçilmesi için karar verilmişti. Şimdi de meclis üyeleri gerçekleştirilecek çalışmalarda uygulanacak plaka bedeline karar verecek.





Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön