30 / 04 / 2024

Sakarya, yatay mimaride Türkiye'ye örnek!

Sakarya, yatay mimaride Türkiye'ye örnek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’nın yatay mimaride Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu söyledi. 




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu basın mensupları ile bir araya geldi. Toçoğlu,  Sakarya’nın yatay mimaride Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu dile getirdi.

Yatay mimaride Türkiye’ye örnek


Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, basın mensupları ile birlikte şehri gezdi veSakarya’nın yatay mimaride Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu anlattı. Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya; 99 depreminde yıkılan bir şehir. Yatay büyüme ve medeniyetimizin tasavvurunu ifade edecek bir kentleşme yapısına uygun olarak Sakarya’da böyle bir çalışma içerisindeyiz. Sakarya 1. derece deprem bölgesinde yer alan bir şehir. Hem depreme önlem hem de şehrin kendine özgü gelişme standardı olması düşüncesi ile kat sınırlaması uyguluyoruz” diye konuştu.

Ayakların toprakla temas ettiği bir şehir


Başkan Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız insanlar oturdukları yerlerde ayakları toprakla temas etsin, gökyüzüne baktığında göğü görsün anlamında bir çerçeve çiziyor. Bu çerçeve içerisinde bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. Sadece şehrin altyapısını imar etmeye değil, hemşehrilerimize yönelik kültür çalışmalarımız devam ediyor. Sosyal Gelişim Merkezlerimizin sayısını çoğaltıyoruz. İşte bu merkezlerimizde çocuklarımıza, engelli kardeşlerimize, yaşlılara ve kadınlarımıza eğitimler sunuyoruz. Mesleki kurslar, hobi kursları ve aile eğitimleri ile ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. İnsanımıza her alanda dokunabilmek için gayret gösteriyoruz” dedi.


Geri Dön