29 / 04 / 2024

Sakarya’da konutta en fazla kazandıran ilçeler!

Sakarya’da konutta en fazla kazandıran ilçeler!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan Sakarya'da konut yatırımında en fazla kazandıran ilçeleri açıkladı. İşte o ilçeler...



Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiği şu günlerde Sakarya'nın yatırımcılar tarafından ilgi gördüğünü söyleyerek, Sakarya'da konut yatırımında en fazla kazandıran ilçelerini kaleme aldı. İşte Samet Hızalan'ın o yazısı...

Merkez Bankası'nın konut fiyat endeksi, Türkiye'nin konut fiyatlarında yıllık bazda yüzde 89.2 gibi rekor bir artış yaşadığını ortaya koydu. Bu artış, Türkiye'yi küresel piyasalarda konut nfiyatlarının en çok arttığı ülke konumuna taşıdı.

Konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiği bir dönemde, şehrimiz öne çıkmaya başladı. Doğal güzellikleri ve eşsiz konumuyla dikkat çeken Sakarya, Serpan , Sapanca ve Karasu gibi ilçeleriyle yatırımcıların ilgisini çekiyor. Sakarya, sahip olduğu 16 ilçesiyle birçok farklı seçenek sunarken, Akyazı, Arifiye, Erenler, Ferizli, Geyve, Hendek, Karapürçek, Karasu, Kaynarca, Kocaali, Pamukova, Sapanca, Serpan, Söğütlü ve Taraklı ilçeleriyle yatırımcıların tercihleri arasında yer alıyor.

Özellikle tatilcilerin ilgisini çeken bölgeleriyle dikkat çeken ilimiz, son dönemde Sapanca’nın turizm yönünün yükselmesi ile değerini arttırmış durumda. Sakarya'nın yaşadığı bu gelişimle birlikte, Ankara, İstanbul ve  İzmir  gibi büyük illeri yakalayabileceği ifade edilirken, konut yatırımcıları tarafından da ciddi talep görmeye başladı
Merkez Bankası tarafından açıklanan son konut fiyatları endeksi raporunda da Sakarya'nın yaşamış olduğu yükseliş dikkat çekti.

Sakarya’da konutta en fazla kazandıran ilçeler!

SAKARYA İLÇELERİ BİR YILDA KONUT YATIRIMCISINA NE KAZANDIRDI? 

Sakarya ili genel olarak yıllık bazda konutta yüzde 68,30 artış gösterdi.

İLÇE              1 Yıllık Değer
Adapazarı         %68,75
Akyazı               %69,77
Arifiye               %64,94
Erenler             %84,15
Ferizli               %78,26
Geyve              %67,85
Hendek            %75,23
Karasu             %70.08
Kaynarca          %113,19
Kocaali             %59,62
Pamukova       %78,00
Sapanca          %84,66
Serpan          %62,97
Söğütlü             %92,51
Kuşkusuz başlığı okuduğunuzda aklınızdan Serpan, Sapanca veya Karasu gibi ilçeler geçti, fakat Kaynarca ve Söğütlü dikkat çeken bir değer artışı gösterdi bu ilçelere daha sonra geniş bir parantez açacağım fakat bir cümleyle aktaracak olursam ‘ az olan değerlidir’.

Sakarya’da konutta en fazla kazandıran ilçeler!

1 TEMMUZ'DAN SONRA KONUT KİRA ARTIŞ ORANI NASIL OLACAK?

Fahiş kira artışlarını önlemek için 2020 yılında getirilen yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'da
sona ereceğini belirtti. Bununla ilgili birkaç formül var gündemde, kademeli enflasyon oranında artış ta söz konusu, arabuluculuk ile artış ta masada görünüyor.

Arabuluculuk sisteminde, ev sahibi ve kiracı arasında kira bedeli ve tahliye gibi konularda anlaşmazlıklar mahkemeye gitmeden çözülebilecek. Arabuluculukta anlaşma sağlanamaması halinde dava açılabilecek.
Arabuluculuk süresi ücretsiz, başvuru için e-devlet veya adliyelere başvuru yapılabilecek. Arabuluculuk görüşmeleri en fazla 30 gün sürecek.

Arabuluculuk sisteminin kira zammındaki belirsizliği ortadan kaldıracağını ve kiracıların mağduriyetinin önüne geçeceğini belirtiyor. Ülkece bir seçim sürecini geride bıraktık çıkan sonuçların ülkemize hayırlı olmasını dilerim.'' 
 

Konut fiyatlarında son durum!

Son Uyarı! Kira gelir beyannamenizi vermeyi unutmayın!

Geri Dön