17 / 05 / 2024

Sakaryalılar evlerini terk etmiyor!

 Sakaryalılar evlerini terk etmiyor!

TOKİ, orta hasarlı hak sahipleri için şehir merkezine uzakta konut projesi yapınca Sakaryalılar evlerinden çıkmamakta ısrarlı, yetkililer ise son uyarılarda çıkılmadığı takdirde polis zoru kullanacaklarını açıkladı



1999 depreminden sonra Sakarya'da bulunan yaklaşık bini aşkın hasarlı konut onarılamıyor. Van depreminin ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Valiliği harekete geçerek orta hasarlı binaların boşaltılmasını istedi ve onarım süresi sona eren konutlar için yıkım kararı aldı. Binaların boşaltılması için binalara ne su ne elektrik ne de doğalgaz verildi buna rağmen vatandaşlar binalardan çıkmamakta kararlı.


Büyükşehir Belediyesi Sakarya'da, Marmara depreminden sonra evleri yıkılanlara uygun ödeme şartlarıyla konut verdiği gibi bir proje geliştirdi ve 135 dönümlük araziyi TOKİ'ye devretti. TOKİ'nin ilk etapta 466 konut yapacağını Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kamuoyuyla paylaştı ve orta hasarlı konut sahiplerine çok uygun ödeme şartlarıyla yeni konut verileceğini ve başvuruların başladığını ilan etti.


Beldiyenin bu çağrısı karşısında vatandaştan ilgi gelmeyince son kez orta hasarlı hak sahiplerine bir yazı gönderildi. Yine talep gelmezse projeden vazgeçileceğini daha sonra hasarlı binaları polis zoruyla boşaltıp yıkacaklarını belirten yetkililer bu fırsatı kaçırmamalarını istiyor.


Orta hasarlı konut sahipleri ise konut yapılacak yerlerin uzak olduğunu ve her gün bu yolda merkeze gidilip gelineceğinin işkence olduğunu belirtiyorlar.


Zaman


Geri Dön