29 / 04 / 2024

Sakarya'ya yeni bisiklet yolu yapılacak!

Sakarya'ya yeni bisiklet yolu yapılacak!

Kısa süre önce kamuoyu ile paylaşılan yeni bisiklet yolları projeleri ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını duyuran Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Hazırlıklar ve ihale tamamlandı" dedi




Kısa süre önce kamuoyu ile paylaşılan yeni bisiklet yolları projeleri ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını duyuran Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Hazırlıklar ve ihale tamamlandı. Kentpark-Yazlık Kavşağı arasında derenin her iki tarafına toplam 4 kilometrelik yeni bir bisiklet yolu kazandıracağız. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, gelişmiş şehirlerde yoğun talep alan bisikletli ulaşım konusunda yeni adımlar atıyor. Kısa süre önce Büyükşehir tarafından şehir estetiği ve ulaşımında önemli yeri olacak 4 kilometrelik yeni bisiklet yolu ihalesine çıkılacağı açıklanmış, böylelikle mevcut bisiklet yolu ağının 18 kilometreye ulaştırılacağı ifade edilmişti.


4 Kilometrelik Yeni Yol

Yeni bisiklet yolları konusunda ihalenin sonuçlandığını duyuran Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, kısa süre içerisinde çalışmaların başlatılacağını açıkladı. Pistil, “Bisikletli ulaşımın gelişmiş şehirlerde oldukça yoğun kullanılan bir ulaşım çeşidi olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda şehrimizin potansiyelini göze alarak Kentpark-Yazlık Kavşağı arasında derenin her iki tarafına toplam 4 kilometrelik yeni bir bisiklet yolu kazandıracağız” diye konuştu.


Sağlıklı ve Ekonomik Ulaşım

Fatih Pistil şunları söyledi; “Hazırlık ve ihalenin tamamlanmasının ardından hayata geçirilecek çalışma ile mevcut bisiklet yolu ağımızı 18 kilometreye ulaştıracağız. Daha önce de ifade ettik; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan da bisikletli ulaşım konusunda ciddi destekler alıyoruz. Sağlıklı, ekonomik ve trafiğe olumlu sonuçlar veren bisikletli ulaşım konusunda yeni çalışmaları şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz. Sakarya’ya hayırlı olsun.”


Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön