01 / 05 / 2024

Sakız heyeti İstanbul'a uçak seferi istedi!

Sakız heyeti İstanbul'a uçak seferi istedi!

Sakız heyeti İstanbul' a uçak seferi istedi. İzmir Ticaret Odası' nı ziyaret eden Sakız Ticaret Odası heyeti, ada ile İstanbul arasında uçak seferlerinin başlatılmasını istedi.



Yunanistan'ın Sakız Ticaret Odası Başkanı Yorgos Yorgulis, ada ile İstanbul arasında direk uçak seferlerinin başlatılmasını istedi. 


Sakız Ticaret Odası Başkanı Yorgos Yorgulis ve yönetim kurulu üyeleri,  İzmir  Ticaret Odası'nı (İZTO) ziyaret etti.


İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebii Akdurak ile görüşen, Sakız Ticaret Odası heyeti, yurtdışı çıkışlarını İstanbul üzerinden yapmak istediklerini belirtti. 


Ziyarette konuşan Yorgulis, "Sakız'dan başka ülkelere İstanbul üzerinden gitmek istiyoruz. Ada ile İstanbul arasında direkt uçak seferlerinin başlatılması durumunda hem Sakız'da yaşayanlar hem de dünyanın değişik ülkelerindeki Sakızlılar için İstanbul üzerinden gidip gelme fırsatı doğar. İzmir Ticaret Odası'nın bu konuda girişimlerde bulunmasını istiyoruz. Ada ile İstanbul arasında direk uçak seferleri başlatılırsa başarılı sonuçlar alınacağını umuyoruz" dedi.


İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise İzmir'in Çeşme ilçesine 1 saat mesafede olan Sakız Adası arasında turizm ve ticarette çeşitli sorunların bulunduğunu söyledi.


Türk vatandaşlarının Sakız'a geçişlerinde vizenin hala en büyük sorunun olduğunu kaydeden Demirtaş, yeşil pasaportlarda vize zorunluluğunun kaldırıldığını hatırlatarak, "Kapıda vize uygulaması sıkıntıyı bir nebze çözdü ama hala büyük sorunlar var. Vize sorunu çözülürse Çeşme ile Sakız arasında gidip gelenlerin sayısı 100 bini bulur. Turizmin dışında ticarette de engeller var. Ticari gemi ve tırların geçişinde büyük sorun var. Yat sahipleri çok uzun süren işlemlerden sonra Sakız'a yanaşabiliyor" diye konuştu. 


- Sakızlı öğrenciler İzmir'de eğitim görebilir


Demirtaş, eğitim alanında işbirliği yapabileceklerini belirtti. Sakızlı öğrencilerin İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde eğitim görebileceğini vurgulayan Demirtaş, "İzmir, Atina'dan daha yakın. Öğrencileriniz burada eğitim görebilir. Eğitim dili İngilizce olan üniversitemizde eğitim gören gençler iyi Türkçe'de öğrenerek ticarete katkı sağlayabilirler."


İZTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak ise İzmir ile Sakız arasında sorunlara rağmen karşılıklı geliş gidişlerin arttığını söyledi. Akdurak, 4 yıl önce 45 bin olan karşılıklı ziyaretçi sayısının geçen yıl 80 bine ulaştığını dile getirdi.


AA


Geri Dön