30 / 04 / 2024

Salihli Belediye Meclisi'nde imar konuları görüşüldü!

Salihli Belediye Meclisi'nde imar konuları görüşüldü!

Salihli Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Zeki Kayda başkanlığında gerçekleştirildi. Salihli Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda gündeme alınan 14 madde Meclis Üyeleri tarafından görüşülerek karara bağlandı.



Salihli Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Zeki Kayda başkanlığında gerçekleştirildi. Salihli Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda gündeme alınan 14 madde Meclis Üyeleri tarafından görüşülerek karara bağlandı. Haziran ayı Meclis Toplantısında konuşan Belediye Başkanı Zeki Kayda, öncelikle Meclis Üyeleri ile Salihli halkının Berat Kandilini kutladı. 

Yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan toplantıda, ilk olarak 5393 sayılı Belediye kanununun 75. Maddesi hükümlerine göre mahalli idareler ile diğer kamu kurum, kuruluş, dernek birlik ve vakıflarla ilişkilerde bulunulması konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısında Taytan Mah. Köksal Sürücü Kursunun 2014-2015 yıllık kira artışı ve Grand Miranda otelinin 2015 yılı aylık kira artışı görüşüldü. Bütçe Komisyonundan gelen rapora göre, Köksal Sürücü Kursunun 2014 yılı için 3 bin 870 lira +KDV, 2015 yılı için 4 bin 257 lira + KDV kira bedeli ödemesine, Grand Miranda otelinin ise 2015 yılı aylık kira bedeli olarak 3 bin 905 lira + KDV ödemesine oy birliği ile karar verildi. Gündemin 5.maddesinde bulunan Kırveli Mahallesi, 2615 ada, 1 parselde kayıtlı onaylı imar planında yol olarak ayrılmış alanın kamulaştırılabilmesi için 5 yıllık imar programına alınması talebi ve Şehir İmar Planında Kurtuluş Mahallesi, 74 ada, 2 parselde bulunan onaylı imar planında pazaryeri olarak ayrılmış taşınmazın ve üzerindeki binanın kamulaştırılabilmesi için 5 yıllık imar programına alınması talebi oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisinde Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. nin Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Cami güneyindeki boş alana trafo yeri belirlenmesi talebi ve Sağlık Mahallesi 3149 ada 1 parsele ait plana esas jeolojik ve jeoteknik etüd raporuna göre hazırlanan imar planı değişikliği komisyondan geldiği gibi kabul edilirken, Şehir imar plan notlarının 11. maddesinin yeniden görüşülerek hayvancılık amaçlı tesislerde istenen mesafe şartının kaldırılması talebi ve Şehir İmar plan sınırları içerisinde Caferbey Mahallesi ve Hacıbektaşlı Mahalle sınırlarını kapsayan bölgede kadastro yenileme çalışmaları sonucu Orman sınırları ile imar plan sınırının çakışması nedeniyle gerekli düzeltme işleminin yapılması talebi ise komisyon kararını bekliyor. Haziran ayı meclis toplantısında ayrıca Salihli 1/1000 ölçekli uygulama plan notlarının 15. maddesinde belirtilen parsel derinliği şartının yeniden düzenlemesi talebi ile Salihli İlçe Müftülüğünün ilçemizin muhtelif mahallelerinde cami ihtiyacının karşılanması amacıyla cami yeri ayrılması talebi, Zafer Mahallesi 2096 ada, 1 parsel nolu taşınmazın onaylı imar planındaki konut alanındaki resmi kurum olan kullanım amacı konut ve ticaret alanına dönüştürülmesi talebi ve Kurtuluş Mahallesi 3207 ada 1,2,3,4,5,6,7,8,9 ve 10 parsel, 3208 ada 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 parsel ve 3627 ada 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 parsele kayıtlı taşınmazların imar planı değişiklikleri talepleri ise İmar Komisyonuna havale edildi.


BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ SALİHLİ’DE TOPLANIYOR 

Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunun tadilatta olması nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısının 10 Haziran Çarşamba günü saat 17.30’da Salihli Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacağı açıklandı. Salihli Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısının ise 6 Temmuz Pazartesi günü saat 21.00’de gerçekleştirileceği bildirildi.



Yeni Turgutlu



Geri Dön