06 / 05 / 2024

Salihli OSB’ye üç yeni fabrika kuruluyor!

Salihli OSB’ye üç yeni fabrika kuruluyor!

Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) üç yeni fabrika daha faaliyete geçiyor, Salihli OSB Müdürü Eren, inşaatı tamamlanacak Form Narenciye, Deva İçecek ve MS Vida fabrikalarının 300 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi...




Salihli OSB Müdürü Cevdet Eren, inşaatına başlanan Form Narenciye, Deva İçecek ve MS Vida fabrikalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Faaliyete geçecek olan fabrikalarla birlikte Salihli'de 300 kişiye daha istihdam sağlanacağını dile getiren Eren, "Salihli OSB'de 15 bin 286 metrekare arsa tahsisi yapılan Form Narenciye inşaata başladı. Meyve-sebze işleme ve paketleme işi yapacak olan firma ilk etapta 2 bin 994 metrikare kapalı alan için inşaat ruhsatını aldı. Yıl sonuna kadar inşaatını tamamlayıp üretime geçmeyi planlayan firmada, 100 civarında istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. 


Ruhsatlarını aldılar

Deva İçecek'le ilgili bilgi veren Eren, "11 bin metrekare arsa tahsisi yapılan Deva İçecek firması da Allco ve Alcosan İçecek'ten sonra alkollü içecek üretimi yapacak üçüncü firma olacak. Deva İçecek ilk etapta 2 bin metrakare kapalı alan için inşaat ruhsatı aldı. Bu tesiste ise 50-100 kişiye iş imkanı sağlanacak. 19 bin 888 metrakare arsa tahsisi yapılan MS Vida Sanayi inşaatı hızla sürüyor. 11 bin 637 metrakare kapalı alan için inşaat ruhsatı alan firma vida ve cıvata üretimi yapacak. Norm Salihli Vida ve Cıvata A.Ş'den sonra Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde ikinci tesislerini kuracak olan firma yetkilileri yıl sonuna kadar inşaatı tamamlayıp üretime geçmeyi ve 150'ye yakın istihdam sağlamayı planlamakta" diye konuştu.


Yeni Asır Gazetesi/Emre SAÇLI


Geri Dön