02 / 05 / 2024

TDS Makina Akhisar OSB'de yeni fabrika kuracak!

TDS Makina Akhisar OSB'de yeni fabrika kuracak!

TDS Makina, yeni marka ve tesisleri ile atılımlarını Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nde sürdürüyor. ABP Grubu bünyesinde faaliyet gösteren TDS Makina, Akhisar'da 76 bin metrekare alan üzerine yeni fabrika kuracak...



TDS Makina, yeni marka ve tesisleri ile atılımlarını Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nde sürdürüyor. ABP Grubu bünyesinde faaliyet gösteren TDS Makina, Akhisar'da 45 bin metrekare alana sahip tesisinin ardından yine bu bölgede 76 bin metrekare alan üzerine kuracağı fabrikanın inşaatına önümüzdeki günlerde başlayacak Tahıl taşıma, kurutma ve kontrol sistemleri konusunda faaliyet gösterdiklerini ABP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kantar, "1985'te gıda kalite kontrol cihazları ve katkı maddeleri konularıyla faaliyete başladık. ABP Gıda isimli  Ankara  merkezli bu şirketimizle, tahıl kalite kontrolünde kullanılan laboratuvar cihazları üreten sekiz yurtdışı firmanın Türkiye temsilciliğini yapıyoruz. Türkiye genelinde un, yem, makarna, yağ, bakliyat ve kuruyemiş gibi sektörlerdeki firmalara, üniversitelere, ticaret borsalarına, Toprak Mahsulleri Ofisi gibi kuruluşlara test cihazlarının satış ve satış sonrası eğitim ve servis hizmetlerini veriyoruz" diye konuştu. 


TDS'nin 1999'da İzmir'de 350 metrekarelik bir dükkanda kurulduğunu anlatan Kemal Kantar, şöyle devam etti: "Bu yıla kadar şirketimizin adı ABP Makina idi. İzmir'deki o küçük atölyede tahıl taşıma ekipmanları üretiyorduk. Kısa sürede işler artınca ikinci bir dükkan aldık ve makine parkımızı genişlettik. 2005'te  İzmir  Atatürk OSB'de bin 200 metrekarelik yeni bir tesise taşındık. Zamanla bu tesis de ihtiyacımıza yanıt vermeyince Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikamızı kurduk. Bu yıl yeni bir karar alarak şirket ismini 'TDS Mühendislik' markamızı da yeni logomuzla birlikte 'TDS Tahıl Depolama Sistemleri' olarak değiştirdik." Akhisar'daki fabrikalarında elavatör, konveyör, bağlantı ekipmanları, yürüme yolları, destek kuleleri gibi tahıl taşıma ekipmanları ürettiklerini belirten Kantar, "Çelik depolama siloları ve mısır kurutma makineleri konusunda ise Amerikan GSI ürünlerini sağlıyoruz. Bu yıl başında yerli üretim silo yapmayı planlıyorduk. Fakat sektördeki firmaların fazla olması, kalitenin düşmesi ve rekabetin fiyat odaklı yapılması nedeniyle bundan vazgeçtik" ifadesini kullandı. 


Yeni binanın inşaatı başlayacak TDS Miihendislik'in yine Akhisar OSB'de 76 bin metrekarelik bir başka arsasının bulunduğunu da hatırlatan Kemal Kantar, buraya yeni bir fabrika kurmak için ruhsat aldıklarını bildirdi. 40 bin metrekare kapalı alana sahip olacak bu fabrikada tahıl kurutma makineleri, tohum temizleme ekipmanları ve çelik bina imalatı yapılacağını açıklayan Kantar, "İnşaata önümüzdeki günlerde başlamayı hedefliyoruz. Silo üretimi konusunda yatırım yapmaya 2007'de karar verdik ama 2008 krizi nedeniyle erteledik. Bu arada Türkiye de tahıl depolama sistemleri üreticileri çoğaldı. Bu çoğalmanın maalesef aşırı rekabet nedeniyle kalite, ömür, problemsizlik, estetik ve mühendislik yetersizliğine yol açması nedeniyle orijinal Amerikan GSI silo ve kurutma makineleri ithalatına yoğunlaşmaya karar verdik" dedi. 


Dış pazarda büyük ölçekli projelerde yer alıyor 

ABP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kantar, yurtdışına da hizmet verdiklerini belirterek, "Türkmenistan'da 360 bin ton buğday depolama sistemi kurulmasıyla ilgili bir projede Tepe İnşaat ve Eskihisar firmalarıyla birlikte görev aldık. Projenin sadece bizim işlerimizle ilgili kısmı 35 milyon dolar tutuyor. Bu işin montajı bitti" dedi. Yine bu ülkede 13 ayrı noktada, 12 ton/saat kapasiteli buğday tohum temizleme ve hazırlama sistemleri kurulduğu bilgisini veren Kantar, "Bunların inşaat hariç tüm sistemlerini anahtar teslimi olarak biz yaptık. Toplamda 420 adet TIR/kamyon yükü olan bu projelerde yükleme, üretim ve montaj tamamlandı" diye konuştu. 



Dünya Bölge ek


Geri Dön