30 / 04 / 2024

Oğuz Ambalaj Gebze'de yeni fabrika kuracak!

Oğuz Ambalaj Gebze'de yeni fabrika kuracak!

33 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin önde gelen oluklu mukavva üreticisi Oğuz Ambalaj yeni yatırımlarla büyümeyi sürdürüyor. 75 milyon TL ciro hedefleyen Oğuz Ambalaj iki yıl içinde Gebze’de yeni bir fabrika kuracak.



33 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin önde gelen oluklu mukavva üreticisi Oğuz Ambalaj yeni yatırımlarla büyümeyi sürdürüyor. 2015’te kurumsal kimliğini yenileyen ve yıl sonuna kadar 75 milyon TL ciro hedefleyen Oğuz Ambalaj iki yıl içinde Gebze’de yeni bir fabrika kuracak. Yine oluklu mukavva kutu üretimi yapılacak yeni fabrika için 25 milyon Euroluk yatırım olacak.

 

1982’de Nizamettin Başıbüyük tarafından kurulan 33 yıldır oluklu mukavva üretimiyle sektörün önde gelen temsilcilerinden Oğuz Ambalaj yeni yatırımlara imza atmaya hazırlanıyor. Yılda 40.000 ton üretim yapan Oğuz Ambalaj sürekli yenilenen makine parkı ve en yeni ve ileri teknolojisiyle faaliyet gösteriyor. Gıdadan tekstile bankacılıktan nakliyeye çok sayıda sektöre hizmet veren firma 2015’i  kurumsal yüzünü yenilemeye ve yeni yatırımlara ayırarak büyüme hedefine ulaştı. Bu yılı 75 milyon TL ciro ile kapatmaya hazırlanan Oğuz Ambalaj'ın 2016’da ciro beklentisi ise 90 milyon TL.  Esenyurt Kıraç’ta toplam 16.000 m2 alanda üretim yapan Oğuz Ambalaj son olarak yeni bir fabrika yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Firmanın ikinci fabrika için adresi ise Gebze olacak. 25 milyonluk Euro’luk yatırıma imza atacak olan Oğuz Ambalaj yeni fabrikada oluklu mukavva üretmeye devam edecek.

 

Mevcut Arsamızda Misyonumuzu Tamamladık

Oğuz Ambalaj Genel Müdürü Oğuz Başıbüyük işe ve iş ortaklarına verdikleri önemin kendilerini sektör içinde en güvenilir ve itibarlı firmalardan biri olma ayrıcalığını verdiğini belirtiyor. Yeni yatırım planı hakkında konuşan Başıbüyük, “33 yıldır Türkiye’de ve dünyadaki yeniliklerle üretim anlayışımızı geliştiriyoruz. Yılda 40.000 tona ulaşan üretimimiz ortalama 80 milyon m2 mukavvaya ve yaklaşık 11.000 futbol sahasına denk düşüyor. Farklı sektörlerle olan iş ortaklıklarımızla sektörün nabzını tutuyoruz. Yeni bir fabrika düşüncemiz var. Gebze’yi düşünüyoruz. Mevcut arsamızda misyonumuzu tamamladık. Şu anda Gebze tarafında arsa bakıyoruz. Lojistik ve maliyetler açısından o bölgeyi düşündük. Yaklaşık 25 milyon Euro’luk bir yatırım olacak. Yine oluklu mukavva üreteceğiz” diyor.






Geri Dön