02 / 05 / 2024

Evko-Meot'tan Gebze'de yeni proje!

Evko-Meot'tan Gebze'de yeni proje!

Adını Pendik Meridyen Evleri ile duyuran Evko-Meot, Gebze’de yeni bir konut projesine hazırlanıyor



240 konuttan oluşacak projede 1+1 dairelerin fiyatı 45 bin liradan başlayacak. Projede metrekare fiyatı 1000-1200 lira arasında değişecek.

İnşaat sektöründe adını Pendik Gözdağı’nda yaptığı Meridyen Evleri ile duyuran Evko-Meot, iki yeni projeye daha hazırlanıyor. Kuruluş, projelerini Marmara Bölgesi’nin son dönemde en hızlı gelişen noktalarından biri olan Gebze’de hayata geçirecek. Yapı Kredi ve Akbank’ın bankacılık üslerinin bulunduğu, 5 bine yakın kişinin çalıştığı Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin yer aldığı ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir çok uluslararası kuruluşun olduğu Gebze, konut sektörü açısından da gelecek vaad ediyor. Zira bölgede ciddi bir nitelikli konut açığı bulunuyor. Evko-Meot, Gebze’de yapacağı biri 700, diğeri de 240 konuttan oluşan projelerine bu yıl içinde başlamayı planlıyor.

İlk olarak 240 konuttan oluşan projeyi hayata geçireceklerini söyleyen Evko-Meot Genel Müdürü Kerem Zengin, “Projede 1+1 daireleri 45 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunacağız” dedi. Projede 1+1’den 4+1’e kadar farklı konut tipleri olmasına rağmen ağırlığı 80 metrekarelik 2+1’lerin ve 95 metrekarelik 3+1’lerin oluşturacağını söyleyen Zengin, “Projenin en önemli özelliği zemin kattan dahi denizin görülebilmesi. Evlerin yanı sıra projede yüzme havuzu, fitness center, içinde bir marketin bulunduğu küçük bir çarşı da yer alıyor” diye konuştu.

Metrekaresi 1000 lira

Metrekaresi 1000-1200 lira arasında değişecek olan projenin üç ay içinde satışa çıkacağını ifade eden Kerem Zengin, “Ağırlıklı olarak oturmak isteyenlerin ve yatırımcıların ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Bizim projelerimiz daha inşa aşamasındayken prim yapar. Pendik Gözdağı’nda yaptığımız Pendik Meridyen Evleri inşaatı bitmeden 11 ay içinde yüzde 20 prim yapmayı başardı” açıklamasında bulundu.

Pendik Meridyen Evleri hakkında da bilgi veren Zengin şunları söyledi: “Evko-Meot ortaklığında Pendik Gözdağı’nda hayata geçen Pendik Meridyen Evleri beş blokta 137 daireden oluşuyor. Evlerin şuana kadar 120 tanesini sattık. Elimizde sadece 17 daire kaldı. Evlerin fiyatı 69 bin liradan başladı ve inanılmaz talep gördü. Projeden evlenecek çiftler oturmak için, emekli olanlar da yatırım için aldı. Yatırım için alanlar arasında emekli askerler çoğunluktaydı. 11 ay önce satışa sunduğumuz zaman bizden ev alanlar şuanda yüzde 20 kazanç sağladılar. Bu arada Pendik Devlet Hastanesi’ne 750 metre mesafede olduğumuz için doktorlar ve ilaç şirketlerinin mümessillerinden ev alanlar oldu.”

Hem sağlam hem kaliteli

Bundan önce İstanbul’un değişik noktalarında konut inşa etmelerine rağmen gerçek anlamda ilk projelerini Pendik Meridyen Evleri olarak gördüklerini ifade eden Kerem Zengin, “Bu nedenle hiçbir masraftan kaçınmadık. İki şeye çok önem verdik. Birincisi sağlamlılık ki bu konuda çok iddialıyız. Hem zeminimiz kayalık hem de beton kalitemiz çok iyidir. İkincisiyse kaliteli malzeme kullandık. Pencerelere Winsa taktık. Amerikan panel kapı yerine daha sağlam ve kullanışlı olan lake kapıyı tercih ettik. Ayrıca içeride de Çanakkale Seramik ürünlerini kullandık. Tüm bunlar maliyeti artırdı ancak ev sahiplerini de mutlu etti” diye konuştu.
Emlakkulisi


Geri Dön