02 / 05 / 2024

Galva Metal Romanya'da yeni fabrika kuracak!

Galva Metal Romanya'da yeni fabrika kuracak!

Çelik servis merkezi Galva Metal, ikinci boy kesme hattını 2017 yılının ilk aylarında devreye alacak, şirket ayrıca Romanya'da yeni fabrika kuracak.



Galvaniz ve boyalı sac ürünlerinde uzmanlaşmış bir çelik servis merkezi ve dış ticaret firması olan Galva Metal, ikinci boy kesme hattını 2017 yılının ilk aylarında devreye alacak, şirket ayrıca Romanya'da yeni fabrika kuracak. Tesiste sürekli bir modernizasyon ile verim artırıcı ve maliyet düşürücü proje çalışmaları yaptıklarını ifade eden Galva Metal Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Kısacıkoğlu, mevcut 3 adet dilme hattında da ciddi oranda yenileme yaparak, kapasite ve kaliteyi geliştirdiklerini söyledi. Hem iç piyasada hem de ihracat piyasalarında sürekli hedefler peşinde olduklarını dile getiren Kısacıkoğlu, Romanya'ya yeni bir tesis kurmak istediklerini de ifade etti.


Kocaeli'de bir çelik servis merkezi ile Romanya'da bir depoları olduğunu dile getiren Kısacıkoğlu, "80'den fazla ülke ile ticaretimiz var. Geçen senelerde Türkiye'nin ilk bin ihracatçısı arasına girdik. Türkiye'nin en hızlı büyüyen 48. Firması ödülünü aldık. 2013 yılında Alman galvanizli sac üreticisi Wuppermann ile ortaklık yaptık. İki firmanın karşılıklı menfaatleri ve Türkiye'de büyüme isteği paralelinde de firmamıza yüzde 35 oranında ortak oldular. Ortağımızdan özellikle Türkiye'de üretilmeyen ebat ve kalitedeki sacları getiriyoruz" ifadelerini kullandı. Wuppermann ile ortaklık süreci Wuppermann Group ile ortaklık süreçlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Kısacıkoğlu ,şirketlerin işbirliğinin 2011 yılında birlikte çalışmak için ortak yol bulunması ile başladığını söyledi. 


Sonrasında Türkiye'deki temsilcilikleri olmak istediklerini ifade eden Kısacıkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bir yıllığına yapılan bir sözleşmeydi ve uzattık. Daha sonra ortaklık teklifi geldi. Wuppermann Grubu, Leverkusen, Almanya'da merkez ofisi olan bir aile işletmesi. 140 yılı aşkın süredir çelik işleme sektöründe başarıyla faaliyet gösteriyor. Ürün portföyü; galvanizli saclar, zinc-magnezyum, borulardan oluşmaktadır. Avrupa'da 10 üretim tesisine ve bin 300 çalışana sahip olan Wuppermann Group ile ortaklığımızın bize büyük katkıları olacağına inanıyorum. Wuppermann ile yanımızda güçlü ve sağlam bir partner kazanıyoruz. Birlikte Türk pazarındaki konumumuzu daha da geliştirip büyümeye devam edeceğiz. Bütün bunlara ek olarak Wuppermann'ın Macaristan'da kurulumunu tamamlamak üzere olduğu yeni üretim hattıyla birlikte kalite ve tonaj artımı söz konusu olacak ve dolayısıyla Galva Metal olarak biz de bundan en iyi şekilde yararlanmış olacağız."


Dünya


Geri Dön