27 / 04 / 2024

Örnek Metal Manisa'ya yeni fabrika kuruyor!

Örnek Metal Manisa'ya yeni fabrika kuruyor!

Torna kalıp imalatı ve pres baskı işleriyle yarım asrı aşkın süredir başta metal işleme, otomotiv ve beyaz eşya sektörleri olmak üzere ana sanayi firmalarına hizmet veren Örnek Yedek Parça ve Metal Sanayi, Manisa'da yeni bir fabrika kuruyor..



Torna kalıp imalatı ve pres baskı işleriyle yarım asrı aşkın süredir başta metal işleme, otomotiv ve beyaz eşya sektörleri olmak üzere ana sanayi firmalarına hizmet veren Örnek Yedek Parça ve Metal Sanayi, Manisa'da yeni bir fabrika kuruyor. İzmir'de pek çok tanınmış firmaya, kuruluşlarından itibaren hizmet vererek kentte sanayinin gelişimine öncülük eden Örnek Makine'nin önümüzdeki döneme ilişkin hedefleri arasında yurtdışına açılmak davar. 

Manisa'ya yeni bir fabrika yatırımı planladıklarını anlatan Örnek Yedek Parça ve Metal Sanayi Genel Müdürü Hakan Örnekoğlu, Muradiye Sanayi Bölgesi'nde 6 bin 500 metrekare arsa aldıklarını, bu yıl tesis inşaatına başlamayı planladıklarını söyledi. 


Arsayla birlikte tesis maliyetinin 4 milyon TL civarında hesaplandığını belirten Örnekoğlu, "Muradiye Sanayi Bölgesi'nde, şu anki tesisimizin en az iki katı büyüklüğünde bir tesis düşünüyoruz. Tesisin önümüzdeki yıl üretime geçmesini hedefliyoruz. Çiğli Atatürk OSB'deki fabrikamızdaki faaliyetimiz de devam edecek" diye konuştu. Hakan Örnekoğlu, "Sac işlemede, kalıphanemiz, preslerimiz, lazer ve abkantlarımız var. 


Punch tezgahımız ile saç işleme yeteneğimizi arttırdık. 2013'te toplamda 1 milyon TL'yi bulan yatırım yapmıştık. Bu sayede otomotiv ve beyaz eşya ağırlıklıyken artık inşaat, elektrik- elektronik sektörlerine de yoğunlaştık. Ayrıca Bursa, Gebze, Aydın, Denizli gibi bölgelere de açılara iç ve dış pazar dengesini kurmak istediklerini belirten Örnekoğlu, "Üretim yaptığımız firmalar ağırlıklı olarak ihracata çalışıyor. Bu nedenle ürünlerimizin yüzde 80'i dolaylı ihraç ediliyor. Artık doğrudan ihracat yapmak istiyoruz" dedi. Yeni sektörlere açılmayı hedeflediklerini belirten Örnekoğlu, "Havalandırma iklimlendirme sektöründe büyük ölçekli üretim yapan bir firma için üretim yapmaya başlayacağız. Bu proje iş potansiyelimizi artıracak" dedi. 


Dünya


Geri Dön