05 / 05 / 2024

Eltaş, 25 milyon euroya yeni fabrika kuruyor!

Eltaş, 25 milyon euroya yeni fabrika kuruyor!

Eltaş, transformatör serisinin son ve en büyük halkası olan yüksek gerilim indirici yükseltici büyük güç transformatörlerini üretmek için yeni bir fabrika kuruyor. Aliağa 25 milyon euro yatırım yapacak...



Eltaş, transformatör serisinin son ve en büyük halkası olan yüksek gerilim indirici yükseltici büyük güç transformatörlerini üretmek için yeni bir fabrika kuruyor. Aliağa OSB'de 60 dönümlük arazi üzerine, 25 milyon euro yatırım yapacak. Temeli 2014'ün ilk 2 ayında atılacak fabrika, 2015'te üretime geçecek. Firma, İzmir'in çeşitli yerlerindeki üretiminin tamamını burada toplayacak. Eltaş, bu yatırımla her biri 200 ton ağırlığında büyük güç transformatörlerini Türkiye'de üreten 4 firmadan biri olacak.

 

Eltaş Transformatör Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güre, "Bu yatırımlar, Eltaş'ı kabul edilir ölçekte bir dünya şirketi haline getirmeye yöneliktir. Ürünlerinin kalitesi, teknik alt yapısı, sorun çözme kabiliyeti ve ürün çeşitliliği ile Eltaş, yeni yatırıma hazır" diye konuştu. 


Tesis kurulacak bölgede zemin iyileştirme çalışmaları için Zetaş- Menard'la sözleşme imzaladıklarını aktaran Güre, şu bilgileri verdi: "60 dönümlük arazide 42 bin metrekare kapalı alanı olacak. Temeli 2014'ün ilk 2 ayı içerisinde atılacak. Aralık 2014 gibi inşaatın tamamlanması ve makine kurulumun bitmesi ile en geç 2015'ten itibaren üretimin başlamayı planlanıyoruz. Şu anda 162 kişiden oluşan istihdam sayısı da 350 kişiye çıkacak. Üretilecek büyük güç transformatörleri üretim santrallerinde elektriğin, yüksek gerilim hatlarına aktarılmasını, kullanım bölgelerinde de orta gerilim hatlarına aktarılarak dağıtılmasını sağlıyor."


36 ülkeye ihracat yapıyor 


Eltaş'ın 36 ülkeye ihracat yaptığını, Amerika'da dünyanın sayılı kömür üretim tesislerinden .Güney Afrika'daki altın madenlerine; Hollanda'daki prestijli banka binalarından Afganistan'daki hava meydanlarına ve pek çok farklı iklim ve koşullardaki her tür sektör ve tesiste Eltaş transformatörlerin kullanıldığına dikkat çeRen Ahmet Güre, şunları • söyledi: "Firma olarak ulusal ve uluslararası hava meydanları, petroj rafinerileri, demir çelik tesisleri. HES'ler ve AVM'ler gibi prestijli projelerde yer alıyor, müşterilerimizin şirketimize ve ürünlerimize duyduğu güven ile mutlu oluyoruz. Ülkemizin en büyük inşaat firmaları için yurtiçi ve yurtdışında özellikle Rusya'ya, Türkmenistan'a. Azerbeycan'a bini aşkın transformatör ürettik, teslim ettik, etmeye devam ediyoruz." 



5 yılda ciroyu 5'e katlayacak 


Yeni ürün ve tesis yatırımının Eltaş'ın gelişmesine büyük bir ivme kazandıracağını ifade eden şirket Yönetim Kurulu Başkanı Güre, şöyle konuştu: 


"Yeni ürünle ilk yılda ciromuzu 2 katına, 5 yıl sonra da 5 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Yatırımın ciromüzda oluşturacağı büyüme oranlan, strateji danışmanlık şirketinin hazırladığı fizibilite çalışmasında da ortaya çıktı. Büyük güç transformatörü sürükleyici etkisi ile de  satışlarımızın hacmini değiştirecek. Yeni ürünle tüm seriyi ve tamamlayıcılarım üretiyor olacağımız için transformatör konusunda tüm ihtiyacı tek elden sağlayan bir firma haline geliyoruz. Eltaş, sektörde önemli bir rol oynayarak ülkesine faydalı olmuş bir firma. Gururla söyleyebilirim ki özellikle kuru tip transformatör üreten ilk ulusal firma olarak 2005'te başladığımız üretimle gerek ithal ürüne olan mecburiyeti önemli ölçüde azalttık, gerekse dayatılan kalite kriterlerini yükselterek sistemimize daha kaliteli, daha verimli, daha ekonomik transformatörler girmesini sağladık." 



Dünya


Geri Dön