30 / 04 / 2024

Yurt Konserve Manisa'da 20 milyon TL'ye fabrika kuracak!

Yurt Konserve Manisa'da 20 milyon TL'ye fabrika kuracak!

Yurt içinde ve yurt dışında ürünleriyle beğeni toplayan Yurt Konserve, Manisa Salihli'de yeni fabrika kuruyor. 1974 yılında kurulan Yurt Konserve'nin Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde kuracağı fabrika, 20 milyon liraya mal olacak...



19 bin 500 metrekare kapalı alanda üretim yapacak fabrikada, 350 kişi istihdam edilecek. Türk halkının damak tadına uygun hazır yemeklerin yanında donmuş gıda ürünlerinin üretiminin de yapılacağı fabrikada, çalışan sayısı mevsim işçileriyle daha da artabilecek. 


EN UYGUN BÖLGE 

Firma yetkilileri, yatırım yeri olarak Salihli'nin seçilmesindeki en büyük nedenlerin başında kaliteli hammaddenin yakınlığı ve bol olmasının geldiğini belirtti. Yetkililer ayrıca, "Yatırım yapılacak bölgede elektrik, su, yol, arıtma, imara uygunluk gibi alt yapının sorunsuz olması, OSB oluşu, teşvikli bölge olması, istihdam probleminin olmaması da diğer önemli faktörler olmuştur" dedi. 5 Temmuz'da temeli atılan fabrika, 2015'te açılacak. 


DONMUŞ GIDA OLACAK 

Firma, yeni fabrikada başta hazır yemek (barbunya pilaki, fasulye pilaki, yaprak sarma, etli kuru fasulye, tas kebap, soslu tavuk,  İzmir  köfte, soslu ve yağlı uskumru, uskumru sac kavurma, mısır, aşure) olmak üzere donmuş gıda ürünleri de üretecek. 


Takvim Gazetesi


Geri Dön