manisa Yurt Konserve Haberi
19 bin 500 metrekare kapalı alanda üretim yapacak fabrikada, 350 kişi istihdam edilecek. Türk halkının damak tadına uygun hazır yemeklerin yanında donmuş gıda ürünlerinin üretiminin de yapılacağı fabrikada, çalışan sayısı mevsim işçileriyle daha da artabilecek.
EN UYGUN BÖLGE
Firma yetkilileri, yatırım yeri olarak Salihli'nin seçilmesindeki en büyük nedenlerin başında kaliteli hammaddenin yakınlığı ve bol olmasının geldiğini belirtti. Yetkililer ayrıca, "Yatırım yapılacak bölgede elektrik, su, yol, arıtma, imara uygunluk gibi alt yapının sorunsuz olması, OSB oluşu, teşvikli bölge olması, istihdam probleminin olmaması da diğer önemli faktörler olmuştur" dedi. 5 Temmuz'da temeli atılan fabrika, 2015'te açılacak.
DONMUŞ GIDA OLACAK
Firma, yeni fabrikada başta hazır yemek (barbunya pilaki, fasulye pilaki, yaprak sarma, etli kuru fasulye, tas kebap, soslu tavuk, İzmir köfte, soslu ve yağlı uskumru, uskumru...