15 / 05 / 2024

Öztreyler, yeni fabrika kuruyor!

Öztreyler, yeni fabrika kuruyor!

Mevcut yerleri kendilerine yetmediğinden yeni fabrika yatırımı kararı aldıklarını açıklayan Öztreyler Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öztürk, 30 milyon dolara mal olması beklenen tesisin altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Mevcut yerleri kendilerine yetmediğinden yeni fabrika yatırımı kararı aldıklarını açıklayan Öztreyler Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öztürk, 30 milyon dolara mal olması beklenen tesisin altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Kamyon üzerine ağaç  kasa üretimi yaparak 1983 yılında faaliyete başladıklarını dile getiren Öztreyler Yönetim Kurulu Başkam Ahmet Öztürk, zamanla ticari araç piyasasındaki değişimlere bağlı olarak römork, yan römork, şasi ve üst yapı imalatına geçip üretim ağım genişlettiklerini kaydetti. Günümüzde damper yan römork, tenteli yan römork, kamyon kasa-römork, hidrolik damper ve müşteri istekleri doğrultusunda her türlü özel imalat projeleri yürüttüklerini açıklayan Öztürk, 2014'te ADR'li tanker kullanımın zorunlu hale gelmesiyle bu yıl içinde ADR'li tanker imalatına da başladıklarım aktardı. 


Gebze'de iki farklı tesiste üretim yaptıklannı ve ürün gamım genişletip kapasitelerini artırmak için Adapazan Ferizli Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 milyon dolar yatırımla yeni bir fabrika kurmaya hazırlandıklan bilgisini veren Öztürk, "Şu anda üretime 10 bin metrekare açık ve 10 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikalarda devam ediyoruz. Ürün gamına yeni eklediğimiz alüminyum silobas damper imalatına altı ay önce 1 milyon dolar yatırımla faaliyete geçirdiğimiz yeni tesisimizde başladık. 


Ancak ürün gamımızın genişlemesiyle mevcut tesisimiz yetersiz gelmeye başladı. Bu nedenle yeni bir yatırım karan aldık. Altyapı çalışmalan devam eden Adapazan Ferizli Organize Sanayi Bölgesi'nde 150 bin metrekarelik bir yer satın aldık. Altyapı çalışmalannın bir yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Altyapı çalışmalan tamamlandıktan sonra tesisimizin kurulum çalışmalanna başlayacağız. Yaklaşık 50 bin metrekare alana sahip tesisimizi 2015 yılında devreye almayı planlıyoruz" dedi. 

Gebze'de üretime devam edeceklerini ve damper üretimleri hariç "Bu yıl, Özbekistan'daki MAN fabrikasıyla anlaştık ve imalatın yaklaşık yüzde 20'sini Özbekistan başta olmak üzere Türk cumhuriyetlerine ihraç ediyoruz." diğer bütün imalatı yeni tesislerinde yapacaklanm söyleyen Öztürk, Adapazan tesislerinin faaliyete geçmesiyle günlük üretim kapasitelerinin 15 araca çıkacağına dikkat çekti. Öztürk, aynca Gebze'deki tesislerinde 150 kişiyi istihdam ettiklerini ve yeni tesisleriyle bu sayıyı 500 ila 600 kişiye çıkaracaklanm söyledi. 


Yeni tesiste Ar-Ge merkezi de kuracak Öztreyler olarak Ar-Ge çalışmalanna büyük önem verdiklerini vurgulayan Öztürk, 2015'te devreye almayı planladıklan yeni tesisleriyle birlikte 15 olan mühendis kadrosunu 50'ye çıkarmayı planladıklannı söyledi. Ar-Ge çalışmalarında devlet desteği aldıklarım ve yeni fabrikalarında bir de Ar-Ge merkezi kurmak istediklerini açıklayan Öztürk, yatırımlannın tamamlanmasıyla birlikte gıda sektörüne yönelik soğutucu kasalar, araç taşıyıcı damper ve tenteli damper üretimine yoğunlaşacaklarım aktardı. Yeni tesis yatırımının yanı sıra satış sonrası teknik servis hizmetlerini de genişlettiklerine dikkat çeken Öztürk, imalatım yaptıkları ürünleri saha testine tabi tutmadan teslim etmediklerinin ve bir yıllık deneme süresini başanyla geçen ürünlerini piyasaya sunduklarının altım çizdi. Teknik servis hizmetlerini hem tesislerinde hem de yerinde verdiklerini anlatan Öztürk, Sultanbeyli'de bir teknik servislerinin bulunduğunu açıkladı. Bu yıl İstanbul Habipler ve Ankara'da birer teknik servisi daha faaliyete geçirdikleri bilgisini veren Öztürk, Bursa'da da yeni servisler açmayı düşündüklerini aktardı. Büyüme performanslarına değinen ve 2012'yi başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını düe getiren Öztürk, yaklaşık yüzde 30 büyüdüklerini kaydetti. Kentsel dönüşüm ve üçüncü köprü projesinin yam sıra yeni yolların ihalesini alan firmalarla çalışmalarından dolayı 2013'ün kendüeri için başarılı bir yıl olduğunu anlatan Öztürk, "Özbekistan'daki MAN fabrikasıyla anlaştık ve imalatın yaklaşık yüzde 20'sini Özbekistan başta olmak üzere Türk cumhuriyetlerine ihraç ediyoruz. Özbekistan'a yılda 300 civannda araç gönderiyoruz. Taleplerine cevap veremediğimiz için bu sayı biraz düşük kaldı. Kapasite artınmımızla bu sayıyı da yükselteceğimizi düşünüyorum. 



Dünya Focus


Geri Dön