28 / 04 / 2024

Samandağ'da yapılacak olan 424 Kalıcı Konut Projesi'ne başlanıyor

Samandağ'da yapılacak olan 424 Kalıcı Konut Projesi'ne başlanıyor

Samandağ Kaymakamlığı tarafından ilçede TOKİ tarafından yapılacak olan 424 kalıcı konutun projesinin belli olduğu belirtildi. Buna göre, Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde evleri yıkılan afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. İşte haberin detayl



Samandağ Kaymakamlığınca ilçede Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) başlanacak olan 424 kalıcı konutun projesinin belli olduğu kaydedildi. Mağaracık Mahallesi'nde yapılacak olan bu konutlar, tüm şehrin sosyolojik, kültürel ve demografik yapısına uygun olarak belirlenen rezerv alanlarda inşa edileceği de belirtildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklama kapsamında, Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan ve ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

Buna göre, yapılacak olan 424 kalıcı konutun projesinin belli olduğu ifade edilen açıklamanın devamında, şöyle kaydedildi: "TOKİ tarafından Samandağ ilçesine bağlı Mağaracık Mahallesi'nde ilk etapta yapılacak olan 424 konut projesi temeli atıldı. Bu kapsam da kentin, sosyolojisine, kültürel yapısına, ve demografik yapısına ve vatandaşın ihtiyaçları kapsamında bildirilen rezerv alanlarda yapılacak." ifadeleri kullanıldı. 

Yapılacak 424 kalıcı konutun projesinin belli olduğu ifade edilen açıklamanın devamında, şöyle denildi: "TOKİ tarafından Samandağ ilçesine bağlı Mağaracık Mahallesi'nde ilk etapta yapılacak olan 424 konut projesi temeli atıldı. Şehrin sosyolojisine, kültürel yapısına, demografik yapısına ve vatandaşın ihtiyacına göre belirlenen rezerv alanlarda yapılacak."

Samandağ da yapılacak olan 424 Kalıcı Konut Projesi ne başlanıyor

TOKİ NEDİR NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Konut ihtiyacının karşılanması maksadı ile kamu adına faaliyet gösteren en büyük kuruluş şüphesiz Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'dir. Bugün ülkenin her kentinde binlerce şantiyesi ile süratle inşaat faaliyetlerini sürdürmektedir.

TOKİ KİME VERİLİR?

TOKİ, Emekli Sandığı'nca maaşa bağlanan şehit ailelerine, terör malulleri ile dul ve yetimlerine faizsiz konut kredisi uygulamaktadır.  TOKİ  tarafından uygulanan krediden yararlanabilmek için Emekli Sandığı'ndan hak sahibi olduğuna dair belge gereklidir.

TOKİ EVLERİ KAÇ YIL GARANTİLİ?

TOKİ evleri kaç yıl garanti sunmaktadır merak edilen konular arasında yer almakta. Buna göre, Meslek Komitesi Konut İnşaatında Verilen Garanti Süresinin Güncellenmesi Adına Girişimde Bulunuldu. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında ki kanun gereğince, müteahhittin yaptığı binanın teslim tarihinden itibaren 5 sene boyunca ayıplı maldan dolayı sorumlulukları vardır.

TOKİ'den yüzde 25 peşinat ve 96 ay vadeyle 2+1 konut fırsatı!

TOKİ'den Ordu Aybastı'ya 88 konutluk yeni proje müjdesi!

TOKİ Yozgat projesi için geri sayım başladı! 304 yeni konut geliyor!


Geri Dön