05 / 10 / 2024

şžamil şžener, Muş'ta okul yaptırdı!

şžamil şžener, Muş'ta okul yaptırdı!

Gaziantep Üniversitesi"nde düzenlenen 'Toplumsal Duyarlılık Projeleri  Ödül Töreni'ne katılan şžamil şžener"e ödülünü, Maliye Bakanı Mehmet şžimşek"in eşi  Esra şžimşek verdi




çocuklarının eğitimi için geçim kaynağı  olan 22 ineğini satarak yaşadığı mezraya 1 derslikli okul yaptıran şžamil şžener"e, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Merkezi"nce, 'Toplumsal  duyarlılık' ödülü verildi.
               
Gaziantep Üniversitesi"nde düzenlenen 'Toplumsal Duyarlılık Projeleri  Ödül Töreni'ne katılan şžamil şžener"e ödülünü, Maliye Bakanı Mehmet şžimşek"in eşi  Esra şžimşek verdi.
               
Muş"un Varto ilçesine bağlı Buzlugöze köyü Ziyaret mezrasında eşi ve 8  çocuğu ile yaşayan şžamil şžener, ilköğretim öğrencisi 3 çocuğunun yaşadıkları  yerde okuyabilmesi için, geçim kaynağı ineklerini 40 bin liraya sattı. şžener, 40  bin lira ile okul için gerekli inşaat malzemelerini aldı ve okulun yapımında da  çalıştı.
               
80 kişinin yaşadığı mezraya bir okul kazandıran ve 12 çocuğun daha rahat  eğitim görmesini sağlayan şžamil şžener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim  imkanı bulamadığını belirterek, 'Eğitimsizliğin ne demek olduğunu iyi bilirim.  Eğitim için gerekirse yatağımı, yorganımı satarım' dedi.
               
Mezrada okul olmadığı için çocuklarını çok zor şartlarda okuttuğu  belirten şžener, şunları söyledi:
               
'çocuklarımı, mezramıza 4 kilometre uzaklıkta bulunan Buzlugöze Köyü  İlköğretim Okulu"na götürmek zorunda kalıyordum. Traktör ile yapılan bu  yolculuklar, kış aylarında çekilmez bir hale geliyordu. çocuklarım, her gün bu  yolu gidip gelmekten yorgun düştüğü için büyük bir sıkıntı içindeydi. Biz de  bunun sıkıntısını yaşıyor ve tedirgin oluyorduk. Sonuçta, tek geçim kaynağım olan  ineklerimi satmaya karar verdim. "İnekleri satınca nasıl geçinirim" diye bir  kaygım olmadı. Ben, inşaatlarda çalışıp hayatımı kazanırım. şžu anda da Bursa  Gemlik"te inşatlarda çalışıyorum. Köyümde de yine hayvancılık yapıyorum. İneğim  yoksa da ot biçip hayvanı olanlara satarak, geçimimi sağlarım. Özellikle, kız  çocuklarımın okumasını çok istiyorum. Ben iyi bir eğitim alamadım, umarım  çocuklarımız iyi bir eğitim alır.'
AA


Geri Dön