01 / 05 / 2024

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi Kent Park olacak!

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi Kent Park olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi "Protokol Camisi" alanında son kararı verdi. Protokol Camisi yapılacak arazi, Samsun Büyükşehir Meclisi tarafından Kent Park olarak ilan edildi.



Uzun süren tartışmalara neden olan Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi için Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi kararını verdi. Okul arazisi Kent Park olacak.


ESKİ BAKAN KILIÇ'A MAHKEME 'DUR' DEMİŞTİ

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın gündeme getirdiği ve yapılmasını 'ısrarla' istediği Atakum Tarım Meslek Lisesi arazi üzerine protokol cami projesine son noktayı, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi koydu. Samsun Büyüşehir Belediye Meclisi, Bölge İdare Mahkemesi'nin 'yürütmeyi durdurma kararı'na uyarak okul arazisini 'kent park' olarak ilan etti.


MECLİS YENİDEN GÖRÜŞTÜ

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bugün gerçekleştirilen komisyon görüşmelerinde daha önce Protokol Camii için planlanan ve mahkeme kararı ile iptal edilen söz konusu okul arazisinin imar planı yeniden görüşüldü.


KOMSİYON KENT PARK KARARI ALDI

Komisyonda Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nın Atakum İlçesi sınırları içinde yer alan Tarım Meslek Lisesi arazisinin eğitim alanından 'Kent Parkı' alanına çevrilmesi kabul edilerek, Samsun Büyükşehir Meclisi'ne havale edildi.


55 Yenigün


Geri Dön