04 / 05 / 2024

Samsun Atakum'da hastane için imzalar atıldı!

Samsun Atakum'da hastane için imzalar atıldı!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın, Eğitim Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası’nı ilçeye kazandırmak için verdiği mücadele, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in imzasının ardından mutlu sonla neticelendi. Atakum halkının merakla beklediği hastane,



Atakum Belediyesi tarafından belediyeye ait bir binanın Sağlık Bakanlığı’na ücretsiz tahsisi ile Atakum ilçesine resmi hastane kazandırılması yönündeki çalışmalar, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in imzasıyla tamamlandı. Samsun Valiliği’nde imzalanan protokolün ardından Eğitim Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası’nın ilçeye kazandırılması için gerekli şartlar tamamlandı.


VALİLİKTE PROTOKOL İMZALANDI

Atakum ilçesinin en büyük eksikliği olarak nitelendirilmesine rağmen Atakum Belediye Meclisinde 5 CHP’li meclis üyesinin ret oyu verdiği, diğer meclis üyelerinin kabul oyları sonucu oy çokluğuyla meclisten geçen tahsis kararının ardından protokol imzalandı. Atakum halkının merakla beklediği Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası’nın protokolü, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel ve Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu tarafından Samsun Valiliği’nde imzalandı.


“İSTEMEZÜKÇÜLERE RAĞMEN BU İŞ TAMAM”

Atakum ilçesinin öncelikli eksiklerinin giderilmesi konusunda söz verdiklerini ve bu sözlerinden birisini daha tutmuş olmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum halkının sağlığını önemsiyoruz. Bu anlamda ilçemizde resmi bir hastanenin olmayışı, halkımızın da haklı olarak bu konuda talebini gündeme getirdi. Bu talep karşısında sessiz kalmamız, bir şeyler yapmamız mümkün değildi. Biz de yaptığımız incelemelerin ardından belediyemize ait bir binanın Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası olabileceğine karar verdik. CHP’li 5 meclis üyemizin ‘İstemezük’ tavrına rağmen diğer tüm meclis üyelerimizin duyarlılığı sonucu Atakum Belediye Meclisi’nden tahsis kararını geçirdik. Bugün de Samsun Valisi İbrahim Şahin’in imzasıyla konuyu resmileştirerek son noktayı koyduk” şeklinde konuştu.


VALİ, TAŞÇI’YI KUTLADI

Atakum ilçesine Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası’nın kazandırılmasını memnuniyetle karşıladığını ifaden eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yı, ‘ücretsiz tahsis’ ısrarından dolayı kutlayarak, “Atakum Belediyesi, kendisine ait bir binayı ücretsiz tahsis yoluyla, Atakum halkının sağlık hizmetlerine daha yakın olmasını öngörerek gerçekleştirmiştir. İlgili kurumların yöneticileri ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yla birlikte imzaladığımız bu protokolün ardından ilçe, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası’na sahip oluyor. Emeği geçenleri kutluyor, Atakum ilçesine hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


2016’NIN İLK AYLARINDA HİZMETTE

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel ve Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu da protokolün hayırlı olmasını dileyerek bina tahsisi sağlayarak Atakum ilçesine resmi bir sağlık kurumu kazandırdığı için Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teşekkür etti. Birinci ve ikinci katında polikliniklerin bulunacağı binanın diğer katlarında uzman doktorlar ile ağız ve diş sağlığı üniteleri bulunacak. Kanser tarama merkezinin yedinci ve sekizinci katlarda hizmet vereceği binada ayrıca 112 Acil Servis İstasyonu yer alacak. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası’nın 2016 yılın ilk aylarında hizmet vermeye başlaması planlanıyor.



Hürriyet 


Geri Dön