02 / 05 / 2024

Samsun Ayvacık doğal turizmin merkezi oluyor!

Samsun Ayvacık doğal turizmin merkezi oluyor!

Samsun'un saklı cenneti Ayvacık, doğa turizminin merkezi olmaya hazırlanıyor. Ayvacık, Yeşilırmak-Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu baraj gölleri ile doğal güzellikleri göz kamaştırıyor



Ortasından geçen Yeşilırmak-Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu baraj gölleri ile yerleşim bakımından Landwasser Irmağı kenarında kurulu Davos'a benzeyen ilçe, doğal güzellikleri ile göz kamaştırıyor.
 

Bugüne kadar potansiyeli fark edilmeyen ilçeye şimdi ise yatırım yağıyor.

Samsun'a 60 km uzaklıktaki şirin ilçede 26 bin kişi yaşıyor. Devlet bütçesiyle 11 milyon TL'ye mal olan Eynel köprüsünün estetik bir hava kattığı Ayvacık, turizm şirketlerinin gözdesi. Metro Turizm Yatırımlar Grubu, göl kenarında 4 yıldızlı otel inşaatı başlattı. Ayrıca birçok şirketin de bölgeye turistik yatırımlar düşündüğü belirtiliyor. 10 kilometrelik uzunluğa sahip olan göl kenarları, sosyal ve turistik mekânlarla donatılacak. Ulaşımın feribotlarla ve teleferikle sağlanacağı adalarda ise restoranların yanı sıra çocuklar için Disneyland benzeri oyun alanı yapılacak. 10 milyon Euro'luk 3 aşamalı projenin finansmanını ise AB fonları, Kültür Bakanlığı ile yerel kaynaklar sağlayacak. İlçeyi Uzungöl'e rakip gören Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, "Asıl hedefimiz Davos olmak. İlçemizi Türkiye ve dünya turizmine açabilecek yatırımlar planladık. En büyük sorunumuz altyapıydı. İşin yüzde 50'sini tamamladık. Kalan yarısını da önümüzdeki yıl tamamlayacağız." diye konuştu.
Zaman/Fatih YALÇINER


Geri Dön