29 / 04 / 2024

Samsun Büyükşehir için müteahhitten rüşvet iddiası!

Samsun Büyükşehir için müteahhitten rüşvet iddiası!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.’ya 30 bin TL rüşvet verirken yakalanan müteahhit Y.Ş., “Belediyeden 780 bin liralık hak edişimi alabilmek için verdim” diye konuştu.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, rüşvet iddiaları üzerine, Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. hakkında geçen Eylül'de suç duyurusu yaptı. Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; harekete geçen polis, Bahattin K'yı teknik ve fiziki izledi. Bahattin K., müteahhit Y.Ş. ile telefonda görüşüp 30 bin TL para istedi.

Buluşma yerine giden Bahattin K., 30 bin TL'yi aldığı sırada polis baskını gerçekleştirdi. Rüşvet almak ve vermek suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 şüpheli iddiaları kabul etmedi. Bahattin K.'nın, rüşvet almadığını, maddi sıkıntı içinde olduğu için daha önceden tanıdığı Y.Ş.'nin kendisine 30 bin TL borç verdiğini söylediği belirtildi. Müteahhit Y.Ş. de borç para verdiğini ifade etti. İki şüpheli tutuklandı ve cezaevine sevk edildi. 

Müteahhit Y.Ş., tutuklama kararına itiraz ederek ifadesini değiştirdi.

Samsun Büyükşehir için müteahhitten rüşvet iddiası!

“PARAMI ALAMADIM”

İfadesini değiştirerek yeniden ifade veren Y.Ş., Bahattin K.'nın, belediyeden alacağı olan firma sahiplerinden ödeneklerinin ödenmesi için para talep ettiğini, rüşvetini aldıktan sonra bu kişilere ödeme yapıldığını belirtti. Y.Ş., belediyeye yol yapım ve bakım işleri yaptığını ve yaklaşık 4.5 milyon TL hak edişi bulunduğunu, 2020'de ödeme aldığını ve geri kalan yaklaşık 780 bin TL'sini alamadığını dile getirdi. 

Y.Ş., Bahattin K.'nın, belediyenin ödemelerinin kendisi tarafından yapıldığını belirterek, problemi çözebileceğini ve karşılığında kendisinden 30 bin TL istediğini açıkladı. Hak edişini almak için Bahattin K.'ya 30 bin TL vermeyi kabul ettiğini ifade etti. Y.Ş. serbest bırakıldı.

Ceyhan'da imar ve ruhsat rüşvetine 5 tutuklama!


Geri Dön