27 / 04 / 2024

Samsun Canik Hurdacılar Sitesi’nin yıkım işleminde sona gelindi!

Samsun Canik Hurdacılar Sitesi’nin yıkım işleminde sona gelindi!

Canik İlçesi Yeni Mahalle’de bulunan Hurdacılar Sitesi’nin yıkım işleminde sona yaklaşıldı. İşi alan yüklenici firma tarafından bilinçsizce sürdürülen yıkım işleminin yüzde 70'i tamamlandı.



Canik İlçesi Yeni Mahalle’de bulunan Hurdacılar Sitesi’nin yıkım işleminde sona yaklaşıldı.

 

İşi alan yüklenici firma tarafından bilinçsizce sürdürülen yıkım işleminin yüzde 70'i tamamlandı. Hurdacılar Odası Başkanı Nazmi Kaçak, yıkım işleminin mart ayında tamamen biteceğini söyledi.


Yeni Mahalle (Hurdacılar alanı) Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kamulaştırma ve kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında geçtiğimiz yıl başlatılan yıkım çalışmaları rezalet görüntülere sahne olmuştu. Hurdacılar Sitesi kamulaştırmasının tamamen bitmeden yıkım işlemlerine başlanması, faaliyetlerine devam eden hurdacı esnafının tepkisini çekmişti.


CANİK'TE YIKIM REZALETİ DİYE DUYURMUŞTUK

İş güvenliği elemanlarının Hurdacılar Sitesi'ndeki yıkıma müdahale ettiklerini belirten Hurdacılar Odası Başkanı Nazmi Kaçak, "Buradaki rezil yıkımın basında yer almasının ardından güvenlik önlemleri alındı. Yıkımlar kontrollü gerçekleştirildi. Şu ana kadar eski Hurdacılar Sitesinin yıkım işlemi yüzde 30 tamamlandı. Ufak tefek ölçüm eksikliklerinden ötürü muhtemelen mart ayında tamamen bitirilecektir.  TOKİ  ile Canik Belediyesi'nin bu alanla ilgili kentsel dönüşüm planı var. 19 Mayıs Stadyumunun olduğu alan TOKİ idaresince ulusalda satışa çıkılacak. Eğer müşteri bulunamazsa orası da konut alanına çevrilecek" diye konuştu.


KAÇAK: YENİ YERİMİZ YETERLİ DEĞİL

Hurdacı esnafı olarak Tekkeköy'e taşındıklarını ancak yeni yerlerinin de yeterli olmadığına dikkat çeken Kaçak, "Hurdacı esnafı olarak Tekkeköy İlçesi Çay Mahallesi’nde 50 dönümlük alana taşındık. Yüzde yüz doluluk oranında faaliyetlerimize başladık. Ancak yerimiz yeterli değil. Yeni yer arayışı içerisindeyiz. Büyütebilirsek sitemizi büyüteceğiz. Şu anda 65 esnaf faaliyet gösteriyor. Bu sitenin içine sığmayan 50 esnafımız eski sanayi ve Gülsan Sanayi sitelerinde hurdacılık faaliyetlerini devam ettiriyorlar. Bu arkadaşlarımızı da kendi bünyemize katabilmek için yerimizi büyütmek istiyoruz" dedi.


TALEPLERİMİZİ BELEDİYELERE VE VALİLİĞE İLETECEĞİZ

Yeni yerlerinin genişletilmesi konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini de ifade eden Kaçak, "Dükkanlarımızın kapasitesi büyük. 150 m2’lik dükkanlardan 500 m2’lik dükkanlara taşındık. Burada daha rahat çalışıyoruz. Biz bu işi iyi bildiğimiz için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu taleplerimiz olgunlaştığında belediyelere, Valiliğe ileteceğiz" diye konuştu. Canik İlçesi'nde bulunan Eski Hurdacılar Sitesi 1973 yılından beri 14 dönümlük alan üzerinde hizmet veriyordu.


Geçtiğimiz Pazar günü Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yaptığı açıklamada Gülsan Sanayi Sitesi’nin kaldırılmasına değinerek, "Kentsel dönüşüm tecrübesi olan bir belediye olarak milletimizin onayını alarak yaptığımız kentsel dönüşüm projeleri ortadadır. Bu tecrübemizden yararlanılmalıdır. Arzu edildiği ve bize ihtiyaç duyulduğu takdirde bu tecrübemizi ortaya koyarız gereğini yaparız” demişti.



Gazete Gerçek


Geri Dön