19 / 05 / 2024

Samsun Canik'teki ilginç merdiven davası!

Samsun Canik'teki ilginç merdiven davası!

Samsun’un Canik ilçesinde yaşanan merdiven davası duyanları hayrete düşürüyor. Satın aldığı binanın merdiven girişi olmadığını gören bina sahibi, duvarı delerek yan binanın merdivenini kullanmaya başladı



Samsun’un Canik ilçesinde yaşanan merpen davası duyanları hayrete düşürüyor. Satın aldığı binanın merpen girişi olmadığını gören bina sahibi, duvarı delerek yan binanın merpenini kullanmaya başladı


Canik İlçesi Karşıyaka Mahallesinde ikamet eden Gülizar Gök kendine ait taşınmaz için geçmişte kullandığı merpeni iptal ederek yan tarafa yeni bir merpen yaptı. Eksi merpen boşluğunu ise yıkmayı düşünen Gök, yeni imar planında yol geçeceği için maliyetin yüksek olduğu gerekçesiyle yıkmadığı merpen mahkemelik oldu.


MAHKEMELİK OLDU

Yan komşusu ile 1997 yılında mahkemelik olan Gülizar Gök, 3 Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yıkım kararı çıkan 10.60 metrekarelik merpen alanının yıkım kararı çıkarken, yol geçeceği belirtilince kendi imkanlarıyla yıkmaktan vazgeçti. Kentsel Dönüşüm projesine giren alanda kendisine yeni bir yer gösterileceğini öğrenen Gök, uzun bir süredir kullanmadığı merpen alanını yıkmayınca hem karakola hem de mahkemeye gitti.


DÜKKANIMIN DUVARINI DELDİ

Yan tarafında bulunan ve geçmişte iki kardeşe ait olan girişi de tek olan binanın iki farklı kişiye satılması olayları içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Bir bina iki farklı binaya satılınca komşuları ile mahkemelik olan Gülizar Gök, “Merpen boşluğu için 1998 yılında yıkım kararı çıkmıştı. Daha sonra ise bir girişi olan binanın iki farklı kişiye satıldığını öğrendim. Binanın benim tarafımda olan yeri satın alan A.Ç. isimli şahıs, binasına yeni bir giriş yapmak yerine alt kattaki dükkanın duvarını delerek benim eski merpenimi kullanmaya başladı” dedi.


YERİMİ İŞGAL EDİYORLAR

Olayla ilgili 2014 yılında 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde sunulan bilirkişi raporunda söz konusu alanın benim olduğu belirtilirken A.Ç.’nin kendi yerini kullandığını iddia eden Gülizar Gök, “Ben binama kamulaştırılacağı için ikinci bir masraf yapmaktan kaçınırken yanımızda bulunan komşumuz bizim yerimizi işgal ediyor. Canik Belediyesi ile görüşmeme rağmen Belediye Başkanı Osman Genç’in bana verdiği cevaplara karşılık başkanın birim amirleri tarafından yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Başkan Genç, bana eski merpen boşluğundaki kapının mühürlü olduğunu söylerken ben böyle bir şeyin olmadığını belirtiyorum. Fakat Başkan ise kendisine öyle söylendiğini kaydediyor” diye belirtti.


BİMER’E ŞİKAYET EDECEĞİM

Merpen davasından dolayı yıprandığı kaydeden Gök, “Konu ile ilgili belediyeden olumlu bir sonuç alamadım. Ben bir vatandaş olarak mağduriyetimin giderilmesini isterken önüme sürekli engeller konuluyor. Farklı söylemlerle farklı kişiler savunuluyor. Bununla ilgili Samsun’da bir çözüm yolu bulamazsam BİMER’e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet dilekçesi yazarak mağduriyetimin giderilmesini talep edeceğim” şeklinde konuştu.

Gazete Gerçek 


Geri Dön