Samsun Çarşamba'da dönüşüm başlıyor!
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İlçede 3 bölgede uygulayacakları kentsel dönüşüm çalışmalarına başladıklarını açıkladı.
Çarşamba İlçesi’nde Orta Mahalle, Hasbahçe, Helvacalı ve Bafracalı Mahalleleri’nde 27.37 hektar (273 dönüm) alanda uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar başlıyor. Hak sahipleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Proje kapsamında konut, otoparklar, ticari alanlar, sosyal alanlar, cami, sağlık merkezi ve eğitim alanları yapılacağını kaydetti.
DÜNDAR, “ÇARŞAMBA BÜYÜK BİR KÖY GÖRÜNÜMÜNDEYDİ”
Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen proje tanıtım toplantısında konuşan Başkan Dündar, Çarşamba’daki değişime dikkat çekti. Başkan Dündar, “Yeşilırmak üzerine Cumhuriyetin ilk yıllarında 1930’lu yıllarda yapılmış olan 7 metre genişliğinde ki köprüden, kıyılarında baraka yapıların bulunduğu büyük bir köy görünümündeki Çarşamba gerçeğinden bu günlere geldik. Biz 2004 yılında belediye yönetimine talip olurken bundan 30 – 40 yıl önce yapılmış olan sebze hali, otobüs terminali ve stadyumu taşıyacağımızı, Yeşilırmak şehri olan ilçemize yeni ulaşım yolları, sosyal alanlar, toplu konut uygulamaları yapacağımızın sözünü verdik. Aradan geçen yıllar içerisinde ilçemizde çok şeyler değişti. Çarşamba büyüdü gelişti. Ama Çarşamba’nın bu değişimine ayak uyduramayan o değişme, gelişme ivmesini bir türlü yakalayamayan noktaları var. Bu noktaların yoğun olduğu yerlerden birisi de bizim geçtiğimiz yıldan itibaren bu kentsel dönüşüm projesini planladığımız ve üzerinde çalıştığımız ve şuanda da sizlerle birlikte ilk tanıtım toplantısını yaptığımız bu alanlardır.” dedi.
DÜNDAR, “ÇARPIK YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GECECEĞİZ”
Başkan Dündar, “Yoğun şehirleşme baskısı sebebiyle imara aykırı çarpık, afet riski altında, kar ve yağmur yağışlarında dahi altyapısı hemen bozulan, yol, sağlık, itfaiye ve ambulans gibi hizmetlerin sunumunda zorlukların yaşandığı, Allah korusun depremlerde en fazla zarar görecek alanlardan söz ediyoruz. Bunların faturalarını ve sonuçlarını depremlerde çok kötü görüyoruz. İlçemizde bu durumdaki noktaları dönüştüreceğiz. Van depreminden sonra ülkemizde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar yoğunlaştı. Kentsel dönüşüm genel anlamda şu demek; İmara aykırı olarak yapılaşmış, eskimiş, yoğun ve çarpık yapılaşmış alanların Belediye ve imar kanununa göre buraların yeniden planlanması ve mülkiyet durumuna göre yeniden dönüştürülmesidir. Şehrimizin geleceğine yön verecek ışık tutacak önemli bir proje için burada toplandık. İnşallah hayırlı olur.” Şeklinde konuştu.
Çarşamba Belediyesi