01 / 05 / 2024

Samsun İlkadım'da dönüşüm Ramazan'dan sonra başlayacak!

Samsun İlkadım'da dönüşüm Ramazan'dan sonra başlayacak!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kökçüoğlu Mahallesi'nde "yerinde dönüşüm" için Ramazan'dan sonra startı vereceklerini belirterek, "Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız" dedi.



Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kökçüoğlu mahallesinde yerinde dönüşüm uygulamasının Ramazan ayından sonra başlayacağını açıkladı. 


7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında çalışmalara ara vermeden devam eden Tok, Kökçüoğlu Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya İlkadım Belediye Başkanın yanı sıra, AK Parti Milletvekili Adayları Fuat Köktaş ve Çiğdem Karaaslan, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Musa Uzunkaya, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. 


Ramazan ayı sonrasında halkın rızası doğrultusunda kentsel dönüşümün start alacağını belirten Başkan Tok, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde son kararın çıktığını belirtti. Tok, "Allah'ın izniyle Ramazan ayının akabinde burada yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Burada bu dönüşümün gerçekleştirme oranı oldukça yüksek, artık halkımız bunu bekliyor. Bizler vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız" dedi. 


RAZI OLDUĞUNUZ AN BAŞLAR 


Bu bölgede inşaat haklarını 1.40 emsalden 4 emsale yükseltiklerini de kaydeden Tok, "Vatandaşlarımızı mağdur etmeden yerinde dönüşümü inşallah gerçekleştireceğiz. Burada yaşayanlar doğalgaz kullanamıyorlar, yollar bozuk, evler düzensiz yani kısacası sağlıksız bir ortamda yaşam sürdürüyorlar. Bu sıkıntıların farkındayız görüyoruz. Allah izin verirse Ramazan'dan sonra ilk adımı atıyoruz. Ama halkımızın rızası doğrultusunda bu çalışmalara başlayacağız. 

Bizler adaları oluşturduk ama halkımız istemez ise bizler zorla bir şey yapmayacağız. Razı olduğunuz an bu dönüşümü gerçekleştireceğiz ki razı olma noktasında yüzde 80-90 oranını halkımızda görüyoruz" diye konuştu.


Hedef Halk


Geri Dön