29 / 04 / 2024

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm için ilk adımlar atılıyor!

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm için ilk adımlar atılıyor!

Samsun'a İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçe genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarında kimsenin mağdur olmayacağını dile getirdi. 



İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm için ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. İlkadım Belediyesi'nde yer alan habere göre; toplantıda Başkan Demirtaş, senelerdir kentsel dönüşümü beklenen mahallelerde çalışmalar dahilinde ilk adımı hep beraber ortak kararla mağduriyet olmaksızın atacaklarını dile getirdi. 

Belediye Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya kentsel dönüşümü hedeflenen Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahalle sakinleri ve mahalle muhtarları katıldı. Belediyenin teknik müdürlerinin de yer aldığı toplantıda Başkan Demirtaş, muhtarların sorularını samimiyetle yanıtladı ve kentsel dönüşüm sürecinde gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşümünde son durumu önce mahalle sakinleri ile konuşacakları ve tüm süreci şeffaf bir şekilde gerçekleştirecekleri sözünü veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Kentsel dönüşümde önce muhtarlarımızı bilgilendireceğiz dedik. Muhtarların bu konudaki samimiyetine, yaklaşımına canı gönülden inanıyorum. Biz bu işte samimiyiz. Bu kentin bu görünüşünü değiştirmeye çalışıyoruz ama buradaki insanları üzerek yapmayacağız bunu. Biz, halka rağmen bir şey yapan bir anlayışta değiliz. Belediye olarak bu dönüşümü yapmak maddi ve zor bir durum. Bizde güvencesini alacağımız kat karşılığı müteahhide ‘dönüştürün’ diyeceğiz. Eğer müteahhitlere güvenip veremezseniz, apartman apartman, parsel parsel gelip belediyeye müracaat ederseniz, dönüşümünüzün projesini biz yaparız. Biz bu işi iyi niyetle yapmak istiyoruz” dedi.

Samsun İlkadım da kentsel dönüşüm için ilk adımlar atılıyor!

“Mahallelerimize bilgi akışı için teknik bürolar açacağız”

Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallelerinin gerçekten değişime, dönüşüme gereksinimi olduğunu anımsatan Başkan Demirtaş;” Sizlerle bölgede dolaşırken gelen taleplerin çoğu dönüşüm yolunda oldu. Sizler bize müracaat ediyorsunuz; mahallemizde yeşil alan yapılacak bir metrekare yer yok, çocuk oyun alanı yok, yeşil alan yok. Onun için artık o bölgenin nefes alması lazım. Bu işi yaparken de oradaki vatandaşla beraber yapacağız. Dönüşümü planlanan mahallelerimizde muhakkak teknik bir büro açacağız. Vatandaşlarımıza devamlı bilgiler verilecek. Muhtarlarımızdan gelen talep doğrultusunda mahallelerde mahalle sakinlerine yönelik bilgilendirme toplantılarımıza ise yakın bir zamanda başlayacağız. Her mahallede bir toplantı gerçekleştireceğiz” dedi.

“Başkanımıza güveniyoruz”

Toplantıda kentsel dönüşüm yapılacak mahalle muhtarları, kentsel dönüşümle ilgili vatandaşın merak ettiği soruları İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a yöneltti. Muhtarlar, “Başkanımıza güveniyoruz. Burada başkaları ile muhatap olursak yarın bir gün sorun olursa onları bulabileceğimiz kesin değil. Ama başkanımızın bizi bırakmayacağını, süreci bizimle birlikte yürüteceğini biliyoruz” sözleri ile kentsel dönüşüm konusunda Başkan Demirtaş’a duydukları güveni dile getirdi.  

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı!


Geri Dön