28 / 04 / 2024

Samsun Lojistik Köy Mart ayında hazır!

Samsun Lojistik Köy Mart ayında hazır!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, lojistik köy projesinin Mart ayında hazır olacağını söyledi.



 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Ocak Ayı 1. Birleşimine ait 1. Oturum toplantısı yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında yapılan meclis toplantısında toplamda 58 gündem maddesi ele alındı. Gündem maddeleri oylanarak ilgili komisyonlara havale edildi.

 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yer alan habere göre, meclis toplantısında konuşan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, 2017 yılı hakkında bazı değerlendirmeler yaptı. 2017 yılında birçok güzel işler yapıldığını belirten Yılmaz, “Şüphesiz ki yapılan en iyi iş Lojistik Köyün kurulması oldu. İkinci önemli olay ise şu, bir kuruş dahi belediye bütçesinden harcamadan, tamamen Avrupa Birliği hibesi olarak 50 milyonluk bir hibe alıp bu 80 bin metrekare kapalı alanlı Türkiye’nin Anadolu’daki en büyük Lojistik Köyünü inşa etmiş olmak en büyük başarıdır diye düşünüyorum. Bu başarılarda eski valilerimizin de büyük başarıları vardır. Aslında biz lojistik işini uzun süredir Toybelen tarafında yapıyorduk. Ancak Toybelen’e demir yolunu bağlayamadığımızdan ve demir yolu bağlantısının oraya yapılamayacak olması Tekkeköy’e bizi mecbur bıraktı. Ancak Tekkeköy’de bulduğumuz bu mera bizim işimizi kolaylaştırdı. Bu süreçte, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından ciddi katkılar aldık. Uluslararası görüşmelerde, Avrupa Birliği ile olan hibe programı kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın büyük katkıları olmuştur. Tahminlerime göre; önümüzdeki Mart ayında Lojistik Köy, birçok firmanın kiralama sürecine amade olacak. Birçok firma, bölgeden yer kiralayacak ve Lojistik Köy, ticari faaliyetlerde kullanılır hale gelecek” dedi.

57 MADDE KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın meclis Başkanlığı’nda yapılan toplantıda 57 gündem maddesi oy birliği ile komisyonlara havale edildi. Komisyona havale edilen Maddeler yarın saat 14:00’te Samsun Büyükşehir Belediyesi Komisyon Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek toplantıda görüşülecek.
 


Geri Dön