05 / 05 / 2024

Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi Mayıs'a kaldı!

Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi Mayıs'a kaldı!

Samsun'da 2012'de ihalesi yapılan ve Ocak 2016'da Adalet Bakanlığı’na teslim edilmesi planlanan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları'nın yüklenici firması, teslimi Mayıs 2016 tarihine erteledi.



Samsun’un İlkadım ilçesi Çatkaya Mahallesi’nde Canik Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğiyle mevcut Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi’nin kentsel dönüşme dahil olmasının ardından 26 Ocak 2012 tarihinde ihalesi yapılan ve 20 Mart 2012 tarihinde sözleşmesi imzalanan, 167 bin 244 metrekarelik alanda 17 bin metrekaresi kapalı, 2 bin metrekaresi açık olmak üzere planlanan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları'nın inşaatının tamamlanması Ocak 2016'dan, Mayıs 2016'ya ertelendiği bildirildi.

SAMSUN MODERN BİR CEZAEVİNE KAVUŞACAK

Yapımı süren yeni cezaevinin, Canik Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yürütülen Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı Projesi kapsamında inşa edildiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yaptığımız kentsel dönüşüm çalışması sonucunda Samsun modern bir cezaevine kavuşuyor. Bu cezaevi aynı zamanda Canik’in büyük bir yükten kurtulması ve ilçemizin adının cezaevi olarak anılmaması bakımından çok önemlidir. Yeni cezaevi TOKİ tarafından tamamlanıp Adalet Bakanlığı’na teslim edilecek. Böylece Canik’in ortasında artık cezaevi diye bir şey olmayacak. Şehrin estetikliği insanlarımızın üzerindeki etkisi bakımından da çok önemli. Cezaevinin kalkmasının hem psikolojik açıdan hem kentsel dönüşüm açısından bölgemize önemli etkileri olacak. Bu bakımdan yatırımları yaparken, çok yönlü düşünüyoruz ve estetik bir şehir ortaya çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.


Öte yandan TOKİ tarafından yeni cezaevi projesi ile ilgili verilen yazılı bilgide şu ifadeler yer aldı: "İdaremiz tarafından 26.01.2012 tarihinde ihalesi yapılan ve 20.03.2012 tarihinde sözleşmesi imzalanan 'Samsun İli İlkadım İlçesi Çatkaya Köyü 11474 Ada 1 Parsel Cezaevi İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı' işi yüklenici firma 'Eras İnşaat Tur. San. ve Tic. A.Ş.' nin yükleniminde ve müşavir firma 'Emay Uluslararası Müh. Müş. ve Tic. Ltd. Şti.' nin denetimi altında devam etmektedir. Yüklenici firmadan kaynaklanmayan mücbir sebeplerden dolayı yaşanan gecikmeler nedeniyle yüklenici firmaya süre uzatımı verilerek yeni iş bitim tarihi 28.05.2016 olarak belirlenmiştir. Yüklenici firma tarafından işin süresinde bitirilmesi durumunda, kabul işlemlerinin tamamlanması ve yapı kullanma izin belgelerinin alınmasına müteakip ilgili kuruma devir işlemleri yapılacaktır." 


Yaklaşık 36 milyon liraya mal olacak projede, toplam 800 kişi kapasiteli T Tipi cezaevinin yüksek güvenlikli olacağı belirtildi. Cezaevi projesinde jandarma binası ve teknik diğer binalar da yer alacak. Mahkumlar için 750 metrekarelik atölye binasının da projelendirildiği açık ve kapalı cezaevinin 5 bin 500 metrekare de misafirhanesi bulunacak. Mahkumlar, kendilerini ziyaret amacıyla cezaevine gelecek yakınlarıyla 650 metrekarelik ziyaretçi binasında görüşebilecek.


Hedef Halk




Haber Posta Karadeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Samsun'un İlkadım ilçesi Çalkaya Mahallesinde Canik Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle mevcut Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nin kentsel dönüşme dahil olmasının ardından 26 Ocak 2012 tarihinde ihalesi yapılan ve 20 Mart 2012 tarihinde sözleşmesi imzalanan. 167 bin 244 metrekarelik alanda 17 bin metrekaresi kapalı. 2 bin metrekaresi açık olmak üzere planlanan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları'nın inşaatının tamamlanması Ocak 2016'dan, Mayıs 2016'ya ertelendi. 36 milyonluk proje Yapımı süren yeni cezaevinin. Canik Belediyesi ile TOKI işbirliğiyle yürütülen Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı Projesi kapsamında inşa edildiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç. "Yaptığımız kentsel dönüşüm çalışması sonucunda Samsun modem bir cezaevine kavuşuyor. Bu cezaevi aynı zamanda Canik'in büyük bir yükten kurtulması ve ilçemizin adının cezaevi olarak anılmaması bakımından çok önemlidir. Yeni cezaevi TOKI taralından tamamlanıp Adalet Bakanlığı na teslim edilecek. Böylece Canik'in ortasında artık cezaevi diye bir şey olmayacak. Şehrin estetikliği insanlarımızın üzerindeki etkisi bakımından da çok önemli... Cezaevinin kalkmasının hem psikolojik açıdan hem kentsel dönüşüm açısından bölgemize önemli etkileri olacak. Bu bakımdan yatırımları yaparken, çok yönlü düşünüyoruz ve estetik bir şehir ortaya çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Yaklaşık 36 milyon liraya mal olacak projede, toplam 500 kişi kapasiteli T Tipi cezaevinin yüksek güvenlikli olacağı belirtildi. Cezaevi projesinde jandarma binası ve teknik diğer binalar da yer alacak. Mahkumlar için 750 metrekarelik atölye binasının da projelendirildiği açık ve kapalı cezaevinin 5 bin 500 metrekare de misafirhanesi bulunacak. Mahkumlar, kendilerini ziyaret amacıyla cezaevine gelecek yakınlarıyla 650 metrekarelik ziyaretçi binasında görüşebilecek. 



Posta Karadeniz


Geri Dön