19 / 05 / 2024

Samsun'a teknopark yapılacak!

Samsun'a teknopark yapılacak!

Mavi Akım doğalgaz boru hattı, Samsun-Ceyhan petrol boru hattı, doğalgaz çevrim santralleri gibi önemli projeler Samsun'da hayat buluyor



Samsun son dönemlerde bir enerji havzası olma yolunda ilerliyor. Mavi Akım doğalgaz boru hattı, Samsun-Ceyhan petrol boru hattı, doğalgaz çevrim santralleri gibi önemli projeler Samsun'da hayat buluyor. Sanayisi de önemli bir ivme yakalamış durumda. Özellikle de medikal sanayide sessiz ve derinden büyüyor.

İşte Samsunlu sanayiciler, geleceklerini daha iyi planlayabilmek ve Ar-Ge çalışmaları için güç birliğine giderek teknopark kurdu. Bu konuda öncülüğü ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi yapıyor. 2 milyon TL sermayeyle kurulan “Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.” unvanlı şirkete Samsun ve ilçelerindeki sanayi ve ticaret odaları ile ticaret borsaları ortak. Yine bölgede faaliyet gösteren birçok şirket de ortaklar arasında. Toplam ortak sayısı 33. Teknoparkın başında ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fehmi Yazıcı var. Samsun sanayisinin potansiyelinin yüksek olduğunu belirten yazıcı, teknoparkın bu potansiyeli harekete geçireceğine inanıyor:

“Samsun'da teknopark eksikliği vardı. Başarılı olabilmek için de geniş kapsamlı bir ortaklık yapısı kurduk. 80 dönüm arazimiz var. Bu yıl içinde temelini atacağımız teknoparkın 2011 sonunda faaliyete başlamasını hedefliyoruz. Şimdilik 80 dönümün 10 dönümünü kullanacağız. Büyük şirketler kendi binalarını yapmak isterse onlara yer tahsis edeceğiz. Teknoparkta 100'e yakın firma olacağını hesap ediyoruz.”
Para

Geri Dön