27 / 06 / 2024

Samsun'da 102 adet arsa satışa çıkarılıyor!

Samsun'da 102 adet arsa satışa çıkarılıyor!

Samsun'da 286 arsa satışının yapıldığı 19 Mayıs ilçesinde, 10 Temmuz tarihinde 102 arsanın satışı yapılacağı kaydedildi. Buna göre, 19 Mayıs ilçesinde bu satış ile beraber toplam 388 arsanın satışı gerçekleşmiş olacağı belirtildi.



Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından Samsun'un 19 Mayıs ve Bafra ilçelerinde 113 arsa muhtelif arsa yüzde 25 peşin, 24 ay vade imkanı ile 10 Temmuz tarihinde açık arttırma usulü ile satışa çıkartılacak.  

Gazete Gerçek'ten Haydar Öztürk'ün haberine göre satışa çıkartılacak muhtelif arsaların 102 tanesinin 19 Mayıs ilçesinde, 11 arsanında ise Bafra ilçesinde olacağı öğrenildi.

DAHA ÖNCE 286 ARAZİ SATILMIŞTI

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde daha önce 30 Nisan tarihinde 286 muhtelif arsanın satışı açık arttırma usulü ile yapılmıştı. Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde 10 Temmuz'da yine 102 arsanın satışı açık arttırma ile yapılacak. Bu satış ile birlikte 19 Mayıs ilçesinde toplam 389 muhtelif arsanın satışı yapılmış olacağı ifade edildi.

 Samsun da 102 adet arsa satışa çıkarılıyor!

ARSA NE DEMEKTİR?

Mevcut olan belediyelerin sınırları içinde yer alan ve belediyeler tarafından parsellenen, üzerlerine de taşınmaz bir yapı inşa edilebilen toprak parçalarına arsa denilmektedir.  Bu toprak parçaları imara ve yerleşime açıktır. Emlak Vergisi Kanunu gereğince her arazinin bir arsa olmadığı, ancak her arsanın bir arazi olduğu kabul edilmektedir.

ARSA VE ARAZİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Arsa, doğrudan ilgili bölgede yer alan belediye kurumu tarafından üzerinde yapılaşmaya izin verilen alandır. Bu nedenle arsa daha çok hazine malı kapsamında yer alan alanlardır. Arazi ise, üzerinde yasal kapsamda herhangi bir imar uygulaması yer almayan ve bu doğrultuda özel mülkiyet alanında yer alan alandır.

KAÇ ÇEŞİT ARSA BULUNUR?

Kaç çeşit varsa var diye sorduğumuzda, arsaların kendi içlerinde imarlı arsa , imarsız arsa ile kamu arsası ve ticari arsa olarak 4'e ayrıldığı kaydedildi.

İstanbul ve Bursa'da ticaret imarlı arsa fırsatı! Yüzde 40 peşinat ve 4 taksitle!

2 şehirde 40 adet arsa ve arazi satılıyor! Gayrimenkul alacaklar dikkat! 

Milli Emlak'tan üç şehirde yüzde 20 indirimle arsa ve arazi fırsatı! 10 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

İzmir ve Afyonkarahisar'da satılık 5 arsa! Taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!


Geri Dön