02 / 05 / 2024

Samsun'da 31 milyon TL'lik millet bahçesi inşa ediliyor!

Samsun'da 31 milyon TL'lik millet bahçesi inşa ediliyor!

Samsun Canik ilçesinde yıkılan 19 Mayıs Stadyumunun yerine yapılacak olan millet bahçesinin inşaatına başlandı. İnşaat alanına konulan tabelada, millet bahçesinin 31 milyon 253 bin TL mal olacağı bildirildi.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, (TOKİ) Samsun Canik'te yer alan 19 Mayıs Stadyumu’nun alanı karşılığında, Samsunspor adına Tekkeköy ilçesine yeni bir stat yapıp, teslim etti. Tarihi anlara tanıklık yapan 19 Mayıs Stadyumu yıkım işlemleri bitirildikten sonra proje ihaleye çıkarıldı.

İhaleye 12 firma katıldı

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, TOKİ, 102 bin 800 metrekare alana yapacağı Millet Bahçesi projesi için geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı ihaleye 12 firma katıldı. İhaleyi 31 milyon 253 bin TL bedelle Ankara’da faaliyet gösteren Mustafa Ekşi İnşaat Turizm San.Tic.Ltd. Şirketi kazandı. Emay Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. de inşaatı denetlemesi için görevlendirildi.

Oyun alanarı ve ağaçlar olacak

22 Mart 2019 tarihinde firmaya yer teslimi yapılırken, altyapı çalışmaları başlayan projenin 120 günde bitirilmesi planlanıyor. Millet bahçesinin içerisinde spor alanları, bisiklet ve koşu parkurları, iki tenis kortu, iki basketbol ile voleybol sahası yer alacak.

Alanda, 40 farklı türde 3 bin ağaç ve 75 farklı türde 40 bin çalı ile yer örtücü bitki ekilecek. İçerisinde yöreye uygun çeşitli bitki türlerinin yetiştirileceği millet bahçesinde 13 bin metrekarelik çim aktivite alanı bulunacak.  

Millet bahçesinde  gül bahçeleri, süs havuzu, vatandaşlara yönelik yiyecek-içecek bölümleri, ekim-dikim alanları yer alcak. Farklı yaş gruplarına hitap eden 2 bin 45 metrekarelik çocuk oyun alanının bulunacağı millet bahçesinde ebeveynler için de dinlenme, oyun ve seyir alanları da mevcut olcak. 

Samsun Millet Bahçesi kullanım kolaylığı, cazibe noktaları, güvenlik ve bakım konuları dikkate alınarak inşaatına başlanacak. Projede 131 metrekarelik alanda millet kıraathanesine de yer verilecek.

Samsun, Millet Bahçesi ile yeni bir yaşam alanına kavuşacak!

 

Samsun Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!


Geri Dön